Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Змінено концепцію створення «Мистецького арсеналу»

Суспільне життя Регіон: м.Київ 9996 переглядів

Опубліковано - 17.10.2006 15:56 | Всі новини | Версія для друку

Змінено концепцію створення «Мистецького арсеналу»
Змінено концепцію створення «Мистецького арсеналу»
Влада столиці і інститут “Укрпроектреставрація” відмовилися від наміру спорудити відразу весь об`єкт - із впорядкуванням прилеглих територій, наддорогими комунікаціями і електропідстанцією.

Концепція створення "Мистецького арсеналу" була повністю переглянута. Про це повідомив начальник головного управління охорони культурної спадщини Києва Руслан Кухаренко, пишуть Факти.

«Влада столиці і інститут “Укрпроектреставрація” відмовилися від наміру спорудити відразу весь об`єкт - із впорядкуванням прилеглих територій, наддорогими комунікаціями і електропідстанцією “під ключ”. На це знадобилося б 1 мільярд 470 мільйонів гривень», - сказав Кухаренко.

За його словами, вирішено не робити нічого зайвого, що вплине на кошторис майбутнього музею. Наприклад не будувати підстанцію, а купувати необхідну електроенергію, воду у міських підприємств. Саму будівлю музею ремонтувати і вводити в експлуатацію поетапно, а також не будувати підземних рівнів, не накривати скляним куполом внутрішній двір "Мистецького арсеналу".

На першому етапі буде реставруватися половина всієї будівлі, фасадна частина якої виходить до Києво-Печерської лаври. І це можна зробити за рік. Якщо загальна площа приміщень арсеналу 23 тисячі квадратних метрів, то спочатку відремонтувати 11,5 тисячі квадратних метрів, додатково п`ять тисяч квадратних метрів підвалу та чотири тисячі "квадратів" горища, де можна розмістити наукові архіви, бібліотеку, кафе.

Попередньо підраховано, що перша черга спорудження музею може коштувати 250 мільйонів гривень, але кошторис ще повинен пройти експертизу. Це вже більш реальна сума, ніж майже 1,5 мільярда гривень. Так само - частинами, в міру виділення коштів на будівництво, зводився комплекс Михайлівського Золотоверхого монастиря, демонструючи громадськості, що зроблено.

На переконання Кухаренка, у відремонтованій частині майбутнього музею потрібно буде відразу ж влаштовувати виставки, проводити різні культурні заходи, щоб "Мистецький арсенал" зажив справжнім життям, повідомляє Офiцiйний веб-портал Київської мiської влади.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.