Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Для одних телевізійників Черновецький - телепузик, для інших - телепопик

Телебачення Регіон: м.Київ 15336 переглядів

Опубліковано - 19.04.2006 12:24 | Всі новини | Версія для друку

Володимир ЗАМАНСЬКИЙ - автор та ведучий програми “5 хвилин з Володимиром Заманським” на  телеканалі “Київ”
Володимир ЗАМАНСЬКИЙ - автор та ведучий програми “5 хвилин з Володимиром Заманським” на телеканалі “Київ”
Минулого вівторка на телеканал “Київ” приїхав новий мер однойменного міста. Запізнившись рівно на 35 хвилин, він довго і переконливо говорив колективу, які вони хороші люди і які в них нехороші умови для роботи – не такі, як треба, потрібні кращі. І зарплати в них теж мають вирости. І виростуть.

І головне: столичний міський голова запевнив телерадіокомпанію “Київ” в тому, що критикувати міську владу не те що можна, а треба. Бо це на користь міській владі. І він, голова міста Києва твердо запевняє, що ніхто ні за яких умов не буде звільнений з роботи, всі продовжать працювати і працюватимуть без цензури, без опіки і без жодної вказівки з Хрещатика, 26.

Слухати це було б надзвичайно приємно, якби не деякі неприємні обставини.

Напередодні директор ТРК “Київ” Валерій Ткачук звільнив з роботи одного зі своїх заступників і на його місце призначив іншого свого заступника. Після чого Київський міський голова Леонід Черновецький відсторонив від виконання службових обов’язків самого Ткачука, а на його місце призначив тимчасово виконувати директорські обов’язки того самого звільненого Ткачуком заступника.

І відділ кадрів питає в повному розпачі: так кого ж слухати? І чий наказ є головним?

“Головним є мій наказ”, – сказав Леонід Черновецький, і присутні юристи напівголоса висловили з цього приводу прямо протилежні думки – відповідно до того, хто чию сторону представляв.

Тим часом мер продовжив розмову про таланти і здібності колективу ТРК “Київ”. Мабуть, ніколи за своє журналістське, режисерське, звукорежисерське, а також операторське та інженерне життя працівники телеканалу “Київ” не чули від керівництва таких похвал на свою адресу. І мабуть ніколи їм не обіцяли такої свободи слова, совісті, віросповідання, зібрань і всіх інших мислимих свобод.

Щоправда, з боку мера прозвучали й слова критики на адресу Валерія Ткачука, який їх не чув, бо після бурної бесіди з вісниками його відсторонення потрапив у реанімацію з гіпертонічною кризою.

Визнавши проте, що Ткачук в цілому хороший хлопець, мер повідомив: спеціально створена група має перевірити фінансові справи телеканалу. І всі мерські похвали на адресу працівників ТРК “Київ” якось збрижилися і зів’яли.

На те були дві вагомі причини. Перша: канал уже перевіряло контрольно-ревізійне управління. Пережити другу перевірку можна, але краще б не заважали працювати. Причина друга: оскільки перевірка триватиме місяць, працівники бояться, що рахунки ТРК будуть заблоковані, і люди, можливо, не одержать зарплати. Такі чутки ширяють серед наших колег.

Талант керівника не в тому, щоб рішуче спростовувати безглузді чутки. За його керівництва вони взагалі не виникають. І не в тому його талант, що він міцною рукою обриває конфлікти, а в тому, що він їх не допускає.

Схоже, стосунки Черновецького з телебаченням почалися саме з виникнення конфлікту.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.