Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Русифікацію українських шкіл доручили фанатці Табачника

Освіта 10785 переглядів

Опубліковано - 10.01.2011 12:55 | Всі новини | Версія для друку

Кабінет Міністрів України звільнив Ігоря Лікарчука з посади директора Українського центра оцінювання якості освіти
Кабінет Міністрів України звільнив Ігоря Лікарчука з посади директора Українського центра оцінювання якості освіти
Кабінет Міністрів України розпорядженням N5-р звільнив Ігоря Лікарчука з посади директора Українського центра оцінювання якості освіти, який обіймав цю посаду з моменту створення Центру.

Наказом N6-р на цю посаду Кабмін призначив Ірину Зайцеву, відому прихильницю російської мови навчання в загальноосвітніх школах України.

За словами Лікарчука, йому стало відомо про це розпорядженні влади зі ЗМІ.

«Офіційну інформацію про те, що мене звільнили з посади директора Українського центру, я дізнався з Інтернету. Хоча протягом останніх місяців ходили чутки про те, що подібне рішення готується», - наводить його слова “Дзеркало тижня”.

Лікарчук також підкреслив, що не писав заяви про звільнення, а сам Центр оцінювання якості освіти не реорганізовувався. «Заяви про звільнення за власним бажанням я не писав, Український центр не реорганізовувався, він не потрапляє під дію відомих указів президента про адміністративну реформу», - зазначив екс-голова Центру.

На його думку, основна причина такого рішення в тому, що працюючи директором Центру він, «не виконував замовлення дуже великої кількості людей, в тому числі і тих, які сьогодні при владі, на підвищення або штучне виставлення результатів зовнішнього оцінювання їх протеже».

Крім того, він зазначив, що йому не один раз погрожували звільненням із займаної посади.

Український центр оцінювання якості освіти займається розробкою тестових завдань для абітурієнтів та організацією тестової кампанії.

Ігор Лікарчук є визнаним професіоналом в області управління українською освітою.

Перед цим він очолював Управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації.
Знайомтесь: Ірина Зайцева - фахівець по русифікації української освіти
Знайомтесь: Ірина Зайцева - фахівець по русифікації української освіти
Русифіковувати українські школи буде фанатка "малороса" Табачника

За офіційною інформацією, 55-річна Зайцева Ірина Павлівна народилася в селищі Поной саамської району Мурманської області. Належить до зникаючого угро-фінському етносу саамів.

У 1978-2008 рр. викладала російське мовознавство у вузах Луганська.

З 2004 року керує департаментом освіти громадської організації «Луганський обласний російський центр».

У квітні 2010 року була призначена заступником міністра освіти, науки, родини, молоді та спорту Дмітрія Табачніка, котрий наполягає на неіснування української нації, мови, культури й Україна як такої. У 2008 році тоді ще народний депутат від Партії регіонів Дмітрій Табачнік опублікував відкритий лист до громадськості та ЗМІ з вимогою надалі вважати його не українцем, а «малоросом».

Станом на 1 липня 2010 року стараннями Зайцевої вже 22,4% українських школярів проходили навчання російською мовою.

Я нагадав ОБКОМ, вже в якості заступниці Табачника Зайцева висловлювалася в такому дусі:

«За час правління Віктора Ющенка в Україні вдалося виростити молоде покоління, яке сповідує принципи «помаранчевої ідеології».

Про це на відкритті фестивалю «Велике російське слово» в Ялті заявила заступник міністра освіти і науки України Ірина Зайцева.

«Нам вкрай рано заспокоюватися, – звернулася вона до учасників фестивалю. – За ці п’ять років сформувалося покоління, багато представників якого не поділяють тих цінностей, про які ми з вами тут говоримо».

На наступний день під час круглого російсько-українського столу, який проходив у Лівадійському палаці, Зайцева знову підкреслила, що захисників російської мови в Україні «чекають серйозні випробування, і заспокоюватися не можна». Разом з тим, безсумнівними успіхами нового МОН чиновниця вважає скасування зовнішнього незалежного тестування виключно українською мовою, а також відновлення роботи секції російської мови і літератури Малої Академії наук з наступного навчального року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.