Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп Євген Гірник: “Якщо до 1 грудня Голодомор не буде визнано геноцидом – ми вийдемо до Президента з пропозицією оголосити всеукраїнський плебісцит”

За право людини 10231 перегляд

Опубліковано - 21.11.2006 13:56 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Євген Гірник: “Якщо до 1 грудня Голодомор не буде визнано геноцидом – ми вийдемо до Президента з пропозицією оголосити всеукраїнський плебісцит”
Нардеп Євген Гірник: “Якщо до 1 грудня Голодомор не буде визнано геноцидом – ми вийдемо до Президента з пропозицією оголосити всеукраїнський плебісцит”
«В середовищі українських націоналістів визріла думка: якщо до 1 грудня Голодомор не буде визнано геноцидом – ми вийдемо до Президента України з пропозицією оголосити всеукраїнський плебісцит, на якому український народ ствердить свою правду», – зазначив 20 листопада під час прес-конференції в Івано-Франківську народний депутат України Євген Гірник.

З його слів, «10 країн світу вже визнали голодомор 1932-1933 років геноцидом проти українського народу. Не зробила цього лише Україна. Антикризова більшість вперто не хоче визнавати український Голодомор геноцидом».

Євген Гірник стверджував: «Поки що ініціатива Президента України про Голодомор не знайшла підтримки. Це питання не розглядалося у п’ятницю у парламенті. Воно перенесене на наступний пленарний тиждень. Виглядає так, що під російським впливом, у всякому разі МЗС РФ заявило, що воно не визнає Голодомор геноцидом, проросійськи налаштовані сили з антикризової коаліції також хочуть проігнорувати це рішення, або зробити його таким, що не матиме ніякого юридичного значення».

Владики всіх конфесій відправлять 25 листопада у Тернополі спільну панахиду пам’яті жертв Голодоморів та репресій

25 листопада у День пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій на Майдані Волі у Тернополі владики всіх традиційних християнських конфесій відправлять спільну панахиду.

Про це йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Івана Стойка з владиками та представниками єпархіальних управлінь, – повідомили ЗІКу 21 листопада у прес-службі ОДА.

Представники духовенства підтримали пропозицію керівника області та запевнили, що вони спільною молитвою вшанують жертв Голодоморів та політичних репресій, а також проведуть подібні заходи, за участю духовної та світської влади, мирян, у райцентрах та селах.

Крім того, під час зустрічі йшла мова про залагодження проблемних майнових питань, які існують між окремими релігійними громадами Тернопілля

Мороз пообіцяв, що питання ОУН-УПА та Голодомору будуть вирішені справедливо. Особисто для спікера Голодомор є геноцидом, але з застереженням і поправкою на погляди Кремля

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз заявив, що питання визнання воюючою стороною бійців ОУН-УПА та визнання Голодомору в Україні 1932-33 років геноцидом української нації лежить у площині політичних та історичних суперечностей і пообіцяв, що ці питання будуть вирішені у Верховній Раді справедливо.

Про це О.Мороз заявив сьогодні, 21 листопада, у Львові під час зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування Львівщини.

«Як спікер я гарантую об’єктивний розгляд цих питань. У цьому залі аплодували Миколі Гориню, який закликав визнати воюючою стороною бійців ОУН-УПА. А як зробити, щоб йому також аплодували у Харкові, Луганську, Криму? Щодо Голодомору, то в мене в селі вимерло більш як половина людей. Люди їли людей. Тому для мене особисто – це геноцид. І ми б розглянули цей закон, якби не законопроект про зміни до податкового законодавства і полеміка Терьохіна та Порошенка. Плюс потрібно визначитися: Голодомор був геноцидом української нації чи українського народу?», – наголосив О.Мороз.

Від "Аратти": Наш спікер ну ніяк не може позбавитися своєї сутності, - певно дає про себе знати комуністичне минуле. "Я за, але..." Що можна розглядати як - "Я, власне, "за", але "старші товариші" мають іншу думку, а партійна дисципліна - понад усе".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.