Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Київщині спалили храм УГКЦ

Пістолетне право 9775 переглядів

Опубліковано - 27.12.2006 17:30 | Всі новини | Версія для друку

На Київщині спалили храм УГКЦ
На Київщині спалили храм УГКЦ
Сьогодні вранці в с. Нові Безрадичі Обухівського району Київської області зловмисники підпалили греко-католицьку церкву.

У цьому селі проживають греко-католики, саме вони і виступили ініціаторами та жертводавцями нового храму і звернулися до Отців Василіян з Києва із проханням заопікуватись новою громадою і відкрити тут дочірній монастир. У Нових Безрадичах знаходиться також заміський будинок Президента України Віктора Ющенка.

І ось сьогодні, приблизно о 5.20 зранку, привезену з Коломиї дерев'яну церковцю підпалили. Ігумен Київського Василіянського монастиря УГКЦ о. Василь Тучапець говорить, що вони прикро вражені і здивовані тим, що в державі, яка вважається християнською, у ХХІ сторіччі трапляються такі речі. Про це повідомив Департамент інформації Української Греко-Католицької Церкви.

«Це вже друге спалення церкви, перший раз було в Києві, тепер на околицях Києва, - прокоментував цю сумну звістку Блаженніший Любомир (Гузар), Глава УГКЦ. - Не знаю хто це зробив, але в кожному разі це дуже прикрий момент. Бо це зробили або справді зловмисники, злодії, які хотіли там щось забрати і затерти свої сліди, або це зробили члени Церкви, яка вчить людей ненависті. Якщо так, то це дуже прикрий момент, особливо в такий час Різдва Христового, коли ми повинні відчути радість та справжню любов один до одного. Мені ця вістка дуже болюча не тільки через матеріальні втрати, але також через усвідомлення того, що палії зробили великий гріх супроти любові ближнього».

Місцева спільнота не знеохочується з приводу того, що трапилося і на місці згорілого храму має намір знову будувати інший, але цього разу – мурований.

Від “Аратти”: ми чомусь не здивуємося, якщо сліди паліїв-вандалів приведуть до УПЦ МП. Або до якоїсь типу релігійної громадської організації, опосередковано із нею пов'язаною. Бо саме священники Московського Патриархату відрізняються особливою агресивністю до інших церков, особливо тих, що посягають на їхню “канонічну територію”, тобто монополію на українську паству. А в останні роки - УПЦ МП все більше й більше стає політизованою, виставляючи своїх вірних на мітинги проросійських політиків, зокрема ПСПУ. Чи відверто агітуючи у храмах за промосковського Януковича. Задля реалізації настанов кремлівського керівництва московські “православні” навіть йдуть на союз із антихристами-комуністами. Саме тому, якщо слідство встановить зв'язок УПЦ МП і цією провокацією - це мало кого здивує.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.