Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Потьомкінскі села». Без зайвої скромності Костусєв сам себе вписав в історію

Самоврядування Регіон: Одеська область 9646 переглядів

Опубліковано - 28.09.2012 14:13 | Всі новини | Версія для друку

«Потьомкінскі села». Без зайвої скромності Костусєв сам себе вписав в історію
«Потьомкінскі села». Без зайвої скромності Костусєв сам себе вписав в історію
З першого вересня в одеських школах запроваджено курс «Одеса - моє місто рідне». Через місяць після початку навчального року міський голова Одеси Олексій Костусєв презентував 105 школам 7100 дисків з електронним підручником.

«Це спрощує роботу», - обгрунтував мер відмову від видання підручника на папері.

«Людина щаслива, коли збуваються її мрії. І я щасливий, тому що одна з цілей реалізована. Майже два роки ми йшли до того, щоб створити гідний підручник, який би допомагав одеським школярам розвивати в собі отримане у спадок від батьків почуття любові до Одеси», - заявив одеський мер Олексій Костусєв під час презентації підручника.

Підручник складається з 6 розділів, що охоплюють історію Одеси від часів античності і до сьогоднішніх днів.

Останній параграф підручника носить промовисту назву «Міський голова: чиновник чи турботливий батько?». У цьому розділі історики розповіли про видатних одеських градоначальників і знакові постаті в історії Одеси, таких, як Григорій Маразлі, Еммануїл де Рішельє або Олександр Ланжерон.

Завершує цей розділ розповідь про нинішнього одеського мера - Олексія Костусєва, під чиїм керівництвом цей підручник, власне, і розробляли.

Посібник затверджено Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Підручник вже отримали в подарунок 262 класів одеських шкіл. Україномовним навчальним закладам рекомендують вивчати матеріал по російськомовному посібнику.

Одеське управління освіти і науки відшукало у навчальній програмі середньої школи час для викладання невеликого курсу історії рідного міста лише у 8 класі, мотивуючи тим, що старшокласники завантажені багатьма предметами.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Костусєв заявив, що свої головні досягненнями на посаді мера пов’язує з гуманітарною та культурною сферами життя міста.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.