Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На що пристане опозиція: компроміс, ультиматум чи нові вибори

Вибори-2012 7362 перегляди

Опубліковано - 7.11.2012 12:53 | Всі новини | Версія для друку

На що пристане опозиція: компроміс, ультиматум чи нові вибори
На що пристане опозиція: компроміс, ультиматум чи нові вибори
Кілька центрів впливу заважає українським опозиціонерам випрацювати узгоджену позицію, вважають в Українському незалежному центрі політичних досліджень.

Учасникам безстрокового мітингу під стінами Центральної виборчої комісії (ЦВК) дедалі складніше розібратися, що саме відстоювати на акції, яку лідери опозиційних партій оголосили на знак протесту проти фальсифікації виборів. «Ми більше не можемо зрозуміти вимог», - визнав Олександр Данилюк, координатор громадського руху «Спільна справа», представники якого цілодобово чергують біля ЦВК. Данилюк вказує на непослідовність заяв, які лунають від різних представників опозиції.

Спочатку українських опозиціонерів начебто влаштовував компроміс з виборчою комісією про перевибори в п’яти проблемних округах. Згодом Об’єднана опозиція заявила, що все ж таки не визнаватиме «антинародне й незаконне рішення ЦВК, прийняте на догоду владі» і оскаржить у суді рішення Центральної виборчої комісії про неможливість встановлення результатів виборів у п’яти округах.

У вівторок увечері на інтернет-сторінці Верховної Ради з’явився проект постанови, зареєстрований депутатом від фракції БЮТ-Батьківщина Андрієм Сенченком, який пропонує провести повторні вибори народних депутатів у січні наступного року. «У 13 округах кричущі порушення, але у нас є докази фальшування виборів владою ще у 18 округах, - заявив у розмові з DW заступник голови фракції «БЮТ - «Батьківщина» Юрій Одарченко. - Верховна Рада сформована на основі фальсифікацій не може працювати. Тож, повторні вибори будуть абсолютно доречними».

Спочатку в суд, а потім на вибори

Керівник політичних програм Українського незалежного центру політичних досліджень Світлана Конончук вважає, що в Об’єднаній опозиції існує кілька центрів впливу й ухвалення рішень. Тому, зауважила експерт, виробити узгоджену позицію її представникам складно.

Конончук не виключає, що Верховна Рада може підтримати вимогу стосовно проведення наступного року повторних виборів. Водночас політолог радить опозиціонерам спочатку пройти всі судові процедури з оскарження рішень по скандальних округах. «Якби факти фальшування були юридично доведені, тоді б з’явилися справді серйозні аргументи для загальних перевиборів», - зауважила Конончук.

На думку голови правління Центру політико-правових реформ Ігоря Коліушка, хоча закон про вибори народних депутатів недосконалий, втім встановити чесні результати голосування в окремих округах ще можна. «Законодавство має вирішення таких ситуацій, головне - аби була добра воля чесно порахувати», - сказав у розмові з DW Коліушко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.