Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ліки від раку грудей допоможуть у боротьби з іншими пухлинами

Охорона здоров`я 10755 переглядів

Опубліковано - 10.11.2012 04:25 | Всі новини | Версія для друку

Ліки від раку грудей допоможуть у боротьби з іншими пухлинами
Ліки від раку грудей допоможуть у боротьби з іншими пухлинами
Препарат, що зазвичай використовувється при лікуванні раку молочної залози, виявився не таким простим: він ще може запобігати поширенню онкологічної пухлини по організму.

Такого висновку дійшли вчені з Університету Лідса (Велика Британія), повідомляє Компьюлента із посиланням на матеріали Університета Лідса.

Мова йде про гелданаміцин, який відомий тим, що атакує білок, пов’язаний з поширенням раку грудей. Але нинішнє лабораторне дослідження показало: препарат також руйнує інший білок, який провокує ріст кровоносних судин.

Припинення небажаного росту кровоносних судин - основна проблема в боротьбі з раком. Пухлини виробляють речовини, які стимулюють розвиток навколо них судин, що забезпечують злоякісні новоутворення живильними речовинами і сприяють поширенню хвороби організмом.

Зрозуміло, що ліки, які намагаються зупинити ріст кровоносних судин, вже є. Засоби одного типу безпосередньо атакують мембранний білок VEGFR2, що грає важливу роль в процесі судинного росту. Однак такий підхід пов’язаний з ризиком серйозних побічних ефектів, оскільки білок в мембранних стінках судин виконує важливу роботу, включаючи контроль кров’яного тиску.
Гелданаміцин пропонує новий і потенційно більш безпечний спосіб, адже пригнічує білок непрямим способом.

Британці експериментували з людськими клітинами і різними тваринними моделями.

Препарат побічно провокує руйнування білка VEGFR2 за допомогою активації системи контролю якості клітин, що знищує багато видів білків. Ця система і без того вбиває VEGFR2, але досить повільно, а гелданаміцин прискорює процес, запобігаючи активації білка і непотрібне формування нових кровоносних судин.

У дослідженні, яке тривало два роки, взяли участь дослідники з Університету Лідса та Університетського коледжу Лондона. Результати дослідження опубліковані у веб-виданні PLOS ONE. Докладно про власне препарат гелданаміцін можна дізнатися тут.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.