Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кохання насправді зводить з розуму?

Він і Вона 11897 переглядів

Опубліковано - 14.11.2012 14:25 | Всі новини | Версія для друку

Пристрасне кохання Франческа да Ріміні та Пауло Малатесті надихнула не лише Данте на створення образу трагічно закоханих, але й французького скульптора Родена на створення композиції «Поцілунки»
Пристрасне кохання Франческа да Ріміні та Пауло Малатесті надихнула не лише Данте на створення образу трагічно закоханих, але й французького скульптора Родена на створення композиції «Поцілунки»
Вчені змогли знайти пояснення тому факту, що закохані люди часто роблять ірраціональні вчинки, які з точки зору здорового глузду здаються абсолютно безглуздими.

Неврологи за допомогою нової технології сканування людського мозку виявили неймовірні образи, які народжуються під час закоханості. Спроектувавши хімічні реакції, які відбуваються в організмі закоханої людини, вчені виявили, що деякі ділянки мозку стають надзвичайно активними, а деякі - навпаки, відключаються, повідомляє Кореспондент.net.

Коли людина закохується, відключається лобова кора, яка відповідальна за прийняття рішень. Крім того, дезактивується ділянка мозку, яка управляє страхом і негативними емоціями, тому закохані в більшості своїй почувають себе щасливими і не побоюються можливих негативних подій.

Раніше британські медики довели, що серце може розірватися від любові, страху і горя. За словами кардіохірурга Олександра Ліона, "нездоланний страх, сильний душевний біль або, навпаки, радість можуть призвести до серцевої недостатності", причиною якої є кардіоміопатія стресу, тобто масивний викид адреналіну, який паралізує нижні камери серця і переносить все навантаження на верхні камери. Відкриття Ліона отримало назву "синдром розбитого серця".

Доктор Ліон довів, що адреналін не завжди змушує серце працювати швидше. У деяких випадках він, навпаки, викликає слабкість і паралізує роботу "головного насоса" в організмі, що практично неминуче призводить до смерті. Відкриття синдрому розбитого серця пояснює, чому так багато людей помирають в перші дні після раптової втрати близьких людей.

А ось недавні дослідження науковців-генетиків пролили нове світло на те, як люди вибирають партнерів. Насправді нас приваблюють не позитивні риси характеру або спільність інтересів, а відмінності в геномі.

Протилежності притягуються, - це довели генетики на рівні шостої хромосоми. Ми несвідомо обираємо партнера з прямо протилежним набором генів по гістосумісності, тим самим забезпечуючи здорове потомство.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.