Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці з NASA пояснили, чому 21 грудня не настане кінець світу

У світі науки 8043 перегляди

Опубліковано - 30.11.2012 03:05 | Всі новини | Версія для друку

Календар майя лише свідчить про закінчення однієї епохи
Календар майя лише свідчить про закінчення однієї епохи
Науковці американського космічного відомства NASA переконані, що всупереч численним прогнозам, кінець світу в грудні нинішнього року не настане.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті NASA.

"Наша планета була в повному порядку протягом більш як 4 мільярди років, і твердження про те, що ось-ось гряде кінець світу, не мають під собою жодних наукових обґрунтувань", - заявляють науковці.

Відомий канадський астролог: планетарні аспекти - в нормі, апокаліпсису чекати не варто
Одне з тверджень, зокрема, говорить, що із Землею зіткнеться міфічна планета Нібіру, що мандрує в Сонячній системі, існування якої нібито передбачили шумери. Спочатку катастрофа за цим сценарієм планувалася в травні 2003 року. Однак коли її не сталося, кінець світу було перенесено на 21 грудня 2012 року. Саме на цю дату припадає кінець одного з циклів календаря індіанців майя.

Однак це не привід, щоб чекати кінця світу, кажуть фахівці NASA. "Час не закінчується тільки тому, що на вашій кухні висить календар, який завершується 31 грудня. Так і календар майя не закінчується 21 грудня 2012 року. Ця дата є останньою в тривалому періоді системи обчислення часу майя, проте потім у них починається новий цикл - так само, як і ви повісите на стіну новий календар 1 січня", - запевняють науковці.

Дослідники також спростовують і інші поширені теорії про кінець світу: загибель нашої планети в результаті зіткнення з яким-небудь іншим небесним тілом, гігантського сонячного спалаху, зсуву полюсів і "параду планет" (астрономічного явища, за якого певна кількість планет Сонячної системи опиняється по один бік від Сонця в невеликому секторі).

29 листопада науковці NASA, серед яких астроном, астробіолог і фахівці з вивчення астероїдів і Сонця, проведуть інтернет-конференцію у відеочаті Google, в ході якої детально розкажуть про те, чому теорії про прийдешній кінець світу є чистісінькою вигадкою.

28 листопада повідомлялося, що науковці-метеорологи не лише не прогнозують кінця світу 21 грудня 2012 року, а й закликають не боятися чуток.

"Ні, ми не очікуємо", - сказала доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач відділу кліматичних досліджень довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного інституту гідрометеорології Вазіра Мартазінова, відповідаючи на запитання про те, чи ж таки буде кінець світу 21 грудня.

Тим не менш, опитування свідчать, що кожен сьомий житель Землі вважає, що кінець світу настане за його життя.

Відомий канадський астролог: планетарні аспекти - в нормі, апокаліпсису чекати не варто

Відомий канадський астролог Тім Стівенс на своєму веб-сайті повідомив, що, на його думку, кінця світу 21 грудня 2012 року, на який вказує календар індійців Майя, не буде. "Шанси, що кінець світу настане в грудні, приблизно такі ж, як і в будь-який інший місяць і будь-який інший рік. Ніколи не говори ніколи, але я вірю, що ми виживемо", - заявив Стівенс.

"Я бажаю щасливого Різдва всім людям, які вірять в пророцтво майя про кінець світу. Зустрінемося по той бік - після 21 грудня", - написав канадський астролог.

За його словами, він отримує велику кількість листів із проханнями розповісти про позитивні і негативні аспекти між планетами 21 грудня.

"Річ у тім, що тільки в цьому грудні буде 13 різних планетарних аспектів, що є середнім за кількістю для кожного місяця з моменту утворення Сонячної системи. Якщо ми сюди додамо аспекти з Місяцем, то їх буде 94 у грудні. Це також є практично нормальним щомісячним показником. Тож сказати, що це буде місяць, коли світу не стане, було б очевидною помилкою. Якщо тільки один з них не спричинить кінця світу", - каже астролог.

"Один аспект істотної магнітуди, ефект якого подібний до "землетрусу", буде спостерігатися 30 грудня. Однак цей конкретний аспект (з’єднання Сонця і Плутона) спостерігається майже щороку протягом останніх чотирьох мільярдів років. Єдине з’єднання планет, яке буде нести руйнівний потенціал, буде спостерігатися 25 грудня. Цей конкретний аспект трапляється двічі на рік. Третій значущий аспект в цьому році вже відбувся 21 листопада, він також спостерігається приблизно раз на рік. У березні, червні та вересні також спостерігалися значущі аспекти", - резюмував астролог.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.