Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські вибори затьмарені низьким рівнем конкурентності та порушеннями в мажоритарних округах

Вибори-2012 8194 перегляди

Опубліковано - 30.11.2012 13:53 | Всі новини | Версія для друку

Українські вибори затьмарені низьким рівнем конкурентності та порушеннями в мажоритарних округах
Українські вибори затьмарені низьким рівнем конкурентності та порушеннями в мажоритарних округах
За даними підсумкового звіту наглядової місії ПАРЄ, українські парламентські вибори пройшли з порушеннями, особливо під час підрахунку голосів у мажоритарних округах.

Про це йдеться в документі, оприлюдненому на засіданні в Андоррі.

"Спеціальний комітет дійшов висновку, що парламентські вибори в Україні були затьмарені недостатнім рівнем змагальності, що сприяло домінуванню великих економічних і фінансових груп, зокрема через використання адміністративного ресурсу, відсутність прозорості у фінансуванні виборчої кампанії і партій, дисбалансу у висвітленні в ЗМІ . У виборців був вибір серед різних партій і великої кількості кандидатів, що задовольнило попит на різні політичні погляди", - наголошується в звіті.

При цьому спостерігачі назвали сам день голосування в Україні спокійним. Однак значні погіршення, за словами доповідачів, спостерігалися під час підрахунку голосів у деяких мажоритарних округах, що викликало таку затримку при підрахунку результатів голосування.

"У зв’язку з цим комітет висловлює серйозне занепокоєння і вважає, що ці порушення піддають спотворенню весь виборчий процес. Комітет упевнений, що ці феномени не допомагають в плані побудови впевненості виборця у виборчому процесі", - заявили в ПАРЄ.

Серед інших проблем - зловживання адміністративними ресурсами, фіктивні газети, підкуп виборців, поява "технічних кандидатів". Також в ПАРЄ нагадали, що шкодують про те, що у виборах не брали участі Луценко і Тимошенко, які досі позбавлені волі.

"Щодо фінансування партій і виборчої кампанії, комітет нагадує, що під час президентської кампанії 2010 року було поставлено питання про роль грошей та олігархізації політики в Україні в цілому та у виборчому процесі зокрема. Це проявилося ще більшою мірою в ході цих виборів. На жаль, багато українських громадян бачать політичну боротьбу як битву між різними кланами і їх фінансових інтересів, ніж змагання між платформами та ідеями", - наголосили спостерігачі.

Варто відзначити, що в організації задоволені роботою ЦВК, хоча вони відзначили закриті засідання відомства. Також в ПАРЄ мають намір продовжити співпрацю з Верховною Радою і Венеціанською комісією для вирішення проблем, які виникли під час проведення виборів. Так, Україні порекомендували прийняти єдиний виборчий кодекс, реформувати виборчу систему, збільшити вплив виборців на своїх представників у владі завдяки пропорційній системі представництва партій.

Крім того, організація пропонує імплементувати в повному обсязі рекомендації ПАРЄ і GRECO, спрямовані на зміцнення прозорості фінансування політичних партій та виборчої кампанії, провести розслідування за всіма фактами звинувачення у використанні адміністративного ресурсу та інших порушень під час виборів і оприлюднити результат цього розслідування.

Примітно, що українській владі порадили чітко розрізняти представників державної адміністрації та політичних партій і гарантувати плюралізм у ЗМІ.

"ПАРЄ готова надати Україні допомогу в імплементації цих важливих реформ виборів", - підсумували виступаючі.

Як повідомлялося вчора, 29 листопада, Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи звернувся до Європейської комісії За демократію через право (Венеціанська комісія) з проханням оцінити закон про всеукраїнський референдум.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.