Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський вчений припускає, інопланетяни мешкають в чорних дірах

У світі науки 6381 перегляд

Опубліковано - 14.01.2013 15:02 | Всі новини | Версія для друку

Російський вчений припускає, інопланетяни мешкають в чорних дірах
Російський вчений припускає, інопланетяни мешкають в чорних дірах
Співробітник московського Інституту ядерних досліджень РАН В’ячеслав Докучаєв вважає, що всередині чорних дір можуть існувати населені планети.

"Згідно поширеній думці, чорні діри засмоктують у себе все, що опиняється навколо них, включаючи світло. Після чого все безслідно зникає", - написав учений у статті, опублікованій в онлайн-журналі Корнельського університету.

За його словами, всередині чорних дір існують зони, де фотони здатні вижити в стійких періодичних орбітах. "Якщо існують орбіти для фотонів, то немає ніяких причин, які б могли спростувати наявність стабільних орбіт і для більш великих об’єктів - наприклад, зірок і планет, подібних до тих, які спостерігаються у видимій частині Всесвіту", - каже науковець.

Науковець припускає, якщо там є планети, то, можливо, є й своя "Земля". Він також упевнений, що теоретично об’єкти всередині діри повинні обертатися так само, як і планети нашої Сонячної системи. Щоправда, на його думку, на відміну від звичайних орбіт, - мати не кругову, а більш складну форму, яка чимось нагадує вінок з пелюсток.

"Планети, що обертаються на таких орбітах, можуть отримувати енергію не тільки за рахунок самої сингулярності, але й від фотонів, захоплених орбітою", - констатує науковець.

За словами дослідника, на цих планетах можуть бути всі умови для формування складних хімічних речовин, а отже, є всі передумови для зародження життя, в тому числі у вигляді високорозвинених цивілізацій.

"Вони можуть бути схожі на нас, а можуть мати і абсолютно інші форми. Для просунутих інопланетян чорні діри є ідеальним притулком, що не видає їх місце розташування. І вони там можуть ховатися", - вважає Докучаєв.

Водночас, скептики заперечують гіпотезу науковця, запевняючи, що експедиція в глибини чорної діри для людей безперечно стане квитком в один кінець.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.