Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Негативні коментарі в Мережі - ознака небезпеки для здоров’я дописувача

Охорона здоров`я 12502 перегляди

Опубліковано - 26.03.2013 05:02 | Всі новини | Версія для друку

Ті, хто залишає негативні коментарі на сайтах, знаходяться у небезпеці
Ті, хто залишає негативні коментарі на сайтах, знаходяться у небезпеці
Вважається, що випускати негативні емоції назовні - корисно. Утім, нове дослідження показало, що якщо ті ж емоції «виплескувати», але вже он-лайн, то цим можна лише нашкодити собі.

Ті відвідувачі, які регулярно залишають агресивні чи негативні коментарі на сайтах, відчувають себе ще більш роздратованими та злими.

Але ще одне дослідження показало, що втрачають гарний настрій однаково і ті, хто залишає негативні коментарі, і ті, хто їх читає. Дослідження, яке цитує видання The Daily Mail, опубліковане у журналі "Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking".

За словами доцента кафедри розвитку людини і психології в Університеті Вісконсін-Грін Бей Райана Мартіна, сукупність анонімності та "соціальна дистанція" в Інтернеті, знижує в індивідума почуття стриманості і обережності.

«Деякі люди хибно вважають, що Інтернет - це окремий світ, де їхня безпека - це анонімність. Утім, це не так. Вони не розуміють, що зловживаючи веб-сайтами, вони викликають страждання та біль інших людей, що знаходяться з приймального боку їхньої онлайн-тиради», - каже він.

Інтернет-ресурси, а особливо соціальні мережі - це не зовсім віртуальний світ, - це живі, реальні люди - з власним світоглядом, емоціями і вразливістю. Це - реальне життя, реальний світ.
Постійні роздуми про стресову подію та її рефлексування «вимикає» імунний захист організму людини
Постійні роздуми про стресову подію та її рефлексування «вимикає» імунний захист організму людини
Негативні думки та їхнє поширення погіршують здоров’я

Нове дослідження показало: переживання з приводу стресових ситуацій, а навіть не самі ситуації, ініціюють запалення в організмі, пише Zee News.

Як виявилося, рівень С-реактивного білка, маркера запалення в тканинах, зростав, коли людей просили рефлексувати на тему неприємної події. Це перше дослідження, в рамках якого фахівці безпосередньо вимірювали силу впливу думки на тіло людини.

Коментує Пеггі Зоккола, доцент психології в Університеті Огайо: «Більшість досліджень спираються не на експериментальні дані. У нашому ж випадку було проведено опитування. Добровольці розповідали, як часто вони любили подумки «пережовувати» неприємні моменти. І тільки після цього досліджували фізіологічний стан».

У роботі вязли участь 34 в цілому здорові молоді жінки. Відомо, що С-реактивний білок виробляється в печінці в якості одного з механізмів первинної імунної запальної відповіді. Його часто використовують для визначення наявності інфекції і для передбачення ризиків розвитку захворювань в перспективі.

Однозначно виходило, що постійні роздуми про стресову подію та її рефлексування (у тому числі і вигляді «он-лайн гніву», про що йде мова вище) «вимикали» імунний захист у вигляді запалення.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.