Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На одеському пляжі з`явилися чудо-дерева!

Довкілля Регіон: Одеська область 12912 переглядів

Опубліковано - 15.05.2006 16:08 | Всі новини | Версія для друку

На одеському пляжі з`явилися чудо-дерева!
На одеському пляжі з`явилися чудо-дерева!
Пальми з сонячної Італії тепер мають одеську прописку і вже кілька днів милують око відпочивальників на центральній алеї Аркадії. На зиму ці рослини перевозять в теплиці, а з початком курортного сезону знову повертають на алею.

Екзотичних красунь, перш ніж висадити їх в Аркадії – довго загартовували, щоб рослини змогли звикнути до кліматичних умов. Тут на алеї вони стоятимуть до жовтня, а потім знову переїдуть у теплиці, де зимуватимуть.

Люди, які доглядають дерева, стверджують, що пальми переносять важко не негоду, а поведінку людей. Аби зберегти цю красу, міліції доведеться добу біля неї вартувати. Відпочивальники вигулюють на алеї своїх собак, дехто намагається зірвати самі рослини.

Посадити п’ятнадцяту пальму вирішили чиновники з одеської мерії і місцевої адміністрації. Запросили сюди і мера, оскільки традиційно право першим узяти лопату належить саме главі міста.

Однак чинний керманич уже кілька днів у відрядженні, тому приїхав його перший заступник - Анатолій Ворохаєв. Він одразу згадав своє дитинство, такі пальми колись уже росли в Аркадії.

Разом із пальмами на алеї висадили понад п’ять тисяч сальвій. Уже через кілька тижнів вони розквітнуть червоним. З’явилися тут і ще одні представники екзотичного світу – драцени.

Всі ці рослини дуже цінні, тому їхня подальша доля залежатиме від виховання відпочивальників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.