Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З вересня покупець житла сплачуватиме ще 1-3% від суми угоди?

Добробут 8003 перегляди

Опубліковано - 24.07.2013 13:13 | Всі новини | Версія для друку

З вересня покупець житла сплачуватиме ще 1-3% від суми угоди?
З вересня покупець житла сплачуватиме ще 1-3% від суми угоди?
Через обмеження з 1 вересня готівкових розрахунків на суму понад 150 тис. грн покупець квартири вже не зможе віддати продавцеві гроші готівкою, а повинен буде відкрити рахунок у банку, внести туди потрібну суму і грошовим переказом перерахувати її продавцеві.

При цьому розмір додаткового фінансового навантаження на угоду, за різними оцінками, може становити від 1 до 3% від вартості житла, що купується.

«У нас розрахунки всі йдуть у валюті. В якій? Українській! А зберігаються в якій? В американській! Покупець принесе мішок доларів у банк, обміняє їх на гривню, покладе на рахунок і надішле їх покупцеві. За всі ці операції банку потрібно буде заплатити комісійні», - повідомляє директор «Недержавного експертного бюро» Анатолій Топал.

Це один з аргументів, яким зараз багато ріелторів «тиснуть» на потенційних покупців і продавців, пропонуючи їм продати або купити житло до 1 вересня.

«Ну як налякати? Просто ріелтори повідомляють клієнтам, що після 1 вересня збільшиться фінансове навантаження на угоду. Крім того, покупців стане менше. Як мінімум третина покупців не готові платити додатково. Навіть той, хто міг би собі щось купити – він утримається. Просто щоб з’ясувати, куди подаватимуться дані про операцію, чи не буде потім за ним бігати податковий інспектор», - каже президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.

Як повідомлялося раніше, Міністерством юстиції України 2 липня зареєстровано постанову Нацбанку від 6 червня 2013 року № 210 «Про встановлення граничної суми готівкових розрахунків».

Згідно з повідомленням прес-служби Мін’юсту, постановою НБУ присвоєно реєстраційний номер № 1109/23641. Нагадаємо, реєстрація в Мін’юсті є умовою набуття нею чинності. Текст документа поки ще не оприлюднений.

Як відомо, цією постановою Нацбанк обмежив готівкові операції сумою в 150 тис. гривень.

Обмеження набуде чинності з 1 вересня 2013 року і буде розповсюджуватися на розрахунки готівкою між фізичними особами та юридичними особами, а також фізосіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню.

Раніше в Нацбанку оцінили ефект від введення обмежень в 14-16 млрд гривень на рік у вигляді додаткової ліквідності для банків, а також плюс 0,2% до зростання ВВП.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.