Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У тарифній війні винен уряд. Вважає більшість українців

Громадська думка 10295 переглядів

Опубліковано - 12.02.2007 18:11 | Всі новини | Версія для друку

У тарифній війні винен уряд. Вважає більшість українців
У тарифній війні винен уряд. Вважає більшість українців
Майже половина громадян України - 42,7% покладають на Кабінет Міністрів відповідальність за підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 2 по 9 лютого 2007 року у всіх регіонах України.

Як повідомили в Центрі Разумкова, відповідно до результатів опитування, 21,8% респондентів назвали винними в рості цін місцеву владу, а 11,2% - Президента України. Кожен десятий з опитаних - 10,5% - вважає, що ніхто в підвищенні цін не винен, оскільки це визначено ростом цін на газ. Інші респонденти коливалися з відповіддю на питання.

У порівнянні з вереснем 2006 року, коли ставилися аналогічні питання, значно зросла кількість тих, хто покладає відповідальність за підвищення тарифів на місцеву владу. У вересні їхня кількість складала 6,7%. У той же час, знизилася кількість тих, хто вважає винним у підвищенні тарифів уряд. Зокрема, під час вересневого опитування Кабмін обвинувачували в рості цін 48,5% респондентів, а Президента - 19,1%.

При цьому більшість громадян України - 77% - вважають необґрунтованим підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення. Відповідно до результатів опитування, тільки 9,9% респондентів вважають, що ріст тарифів обумовлений об’єктивними причинами. Інші коливалися з відповіддю на питання.

Серед жителів населених пунктів, де відбулося підвищення тарифів, майже чверть - 23,2% - вважають, що тепер вони або їхні родини не зможуть платити за житлово-комунальні послуги. У вересні 2006 року таких респондентів була майже третина - 31,3%. При цьому 66,5% опитаних зазначили, що вони зможуть оплачувати послуги, але це буде важко зробити. У вересні кількість таких респондентів була 56,9%.

Кількість громадян, що не вважають, що підвищення цін на житлово-комунальні послуги призведе до проблем з сімейним бюджетом, не змінилося в порівнянні з вереснем, і складає 5,4% (у вересні - 5,5%). Інші респонденти коливалися з відповіддю або відповіли, що не є споживачами житлово-комунальних послуг і не платять за них.

У цілому було опитано 2011 респондентів старше 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.