Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені: «свята вода» загрожує здоров’ю людей

Охорона здоров`я 17175 переглядів

Опубліковано - 18.09.2013 23:59 | Всі новини | Версія для друку

Вчені: «свята вода» загрожує здоров’ю людей
Вчені: «свята вода» загрожує здоров’ю людей
Вчені з інституту гігієни та прикладної імунології Віденського медичного університету заявили, що свята вода смертельно небезпечна для здоров’я. У ході дослідження проб такої води, взятих зі святих джерел Австрії, виявилося, що у воді були частинки екскрементів.

Фахівці Віденського університету вивчили 21 зразок освяченої води з купелей 18 церков і каплиць у різні пори року. У результаті всього 14% зразків не містили фекалій. Саме тому вчені не рекомендують пити святу воду в Австрії.

Виявлені в ній, окрім фекалій, сільськогосподарські нітрати і бактерії можуть викликати у людини приступи діареї, повідомляє Reuters.

«Ми вважаємо своїм обов’язком розповісти людям про небезпеку вживання святої води», - попередив мікробіолог Олександр Кіршнер. Він нагадав, що цілюща дія приписувалося святих джерел з часів середньовіччя. Тоді якість води в місті було вкрай погане і люди часто страждали від діареї. «Але якщо вони знаходили в лісі джерело, яке не було забрудненим і пили з нього впродовж декількох днів, то симптоми захворювань зникали. Таким чином, вони виліковувались, вживаючи звичайну просту, а не святу воду», - пояснив він. Сьогодні, за словами вченого, ситуація змінилася.
У дослідженні австрійських вчених даються деякі способи вирішення цієї проблеми. Так, пропонується регулярно фільтрувати воду в церквах, замінювати її на нову.

Нагадаємо, що питна вода в Австрії вважається однією з найкращих у світі, а столиця Відень - перше місто в світі, в якому вода була поставлена ​​під охорону Конституції. Тому, якщо порівняти побутові і екологічні умови Австрії й України, - то питна вода останньої далека від еталону чистоти і можна уявити яка антисанітарія існує в культових закладах, про що ніколи питання на рівні СЕС і не піднімалося...
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.