Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цього тижня закінчиться тепла осінь

Погода в Україні 18971 перегляд

Опубліковано - 11.11.2013 13:01 | Всі новини | Версія для друку

Цього тижня закінчиться тепла осінь
Цього тижня закінчиться тепла осінь
Гідрометцентр прогнозує випадання снігу з 25 листопада, а зниження температури очікується вночі до -3 градусів з 15 листопада.

Про це на брифінгу сказав заступник директора Гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

«З 15 листопада вночі температура опуститься до невеликих мінусових позначок», - повідомив він, зазначивши, що температура вночі буде на рівні -1 ... -3 градуси.

З 12 по 21 листопада над Україною перебуватиме область підвищеного атмосферного тиску і спостерігатимуться невеликі коливання температури.
Зокрема, 11 листопада в західних і центральних регіонах будуть дощі, температура вдень +9 ... +14 градусів, а в Криму до +18 градусів.

12 листопада о північних і західних регіонах дощі, температура вдень +7 ... +12 градусів, у південних областях та Криму до +15 градусів.

13-14 листопада без опадів, температура вдень +3 ... +9 градусів, в західних регіонах до +12 градусів.
15-16 листопада буде спостерігатися зниження температури, вдень до +8 градусів, вночі до -3 градусів.

17-18 листопада температура вдень на більшості територій України +1 ... +7 градусів.

Також Прокопенко зазначив, що через збільшену кількість опадів минулого тижня в західному регіоні незначно піднявся рівень води в річках. За його словами, цей процес контрольований і ніяких негативних наслідків не буде.

«З 25 листопада, враховуючи активізацію північних процесів, ми очікуємо зниження температури (вдень) до мінусових позначок на більшості територій України, вже в цей період може випадати невеликий сніг», - сказав він.

Прокопенко зазначив, що поки важко спрогнозувати, яка саме кількість снігу випаде, але навряд чи воно буде перевищувати норму.

Крім того, Гідрометцентр попереджає, що з 25 листопада в північних регіонах спостерігатиметься істотне зниження нічної температури, зокрема в деяких районах вона досягатиме -10 градусів.

Він також зазначив, що вже зараз Гідрометцентр може спрогнозувати, що температурний режим взимку буде в межах норми, а найбільш істотне зниження температури буде, швидше за все, спостерігатися в лютому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Погода в Україні»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.