Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За фактом побиття більше 50 журналістів відкрито 19 кримінальних проваджень

Правосуддя 12117 переглядів

Опубліковано - 10.12.2013 13:48 | Всі новини | Версія для друку

За фактом побиття більше 50 журналістів відкрито 19 кримінальних проваджень
За фактом побиття більше 50 журналістів відкрито 19 кримінальних проваджень
Станом на сьогодні, 10 грудня, порушено 19 кримінальних проваджень, серед яких 18 – щодо побиття українських журналістів й одне – щодо побиття журналіста з Польщі.

Про це заявив глава Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, інформуючи про результати робочої групи, що здійснює моніторинг перешкоджання виконанню службових обов´язків працівниками ЗМІ при висвітленні Євромайданів (у тому числі побиття і переслідування журналістів).

Так, за словами Миколи Томенка, на сьогодні порушено 19 кримінальних проваджень (серед них - 18 українських журналістів та 1 з Польщі) на підставі заяв, які подали постраждалі журналісти в органи правопорядку.

«Усі журналісти, як і пропонував Комітет і медіаексперти, написали заяви про порушення 171 статті Кримінального кодексу України про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», - йдеться в повідомленні народного депутата від ВО «Батьківщина».

За словами Томенка, ще 4 журналістів проінформували про те, що подадуть заяви про скоєння злочину. Разом із тим, 23 працівники ЗМІ вирішили не звертатися до органів правопорядку.

Як повідомлялося раніше, під час протестних акцій у Києві постраждали більше 50 українських та іноземних журналістів. Причому більшість із постраждалих побиті співробітниками «Беркута».

Також нагадаємо, що станом на 6 грудня було порушено 12 кримінальних проваджень за ст. 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.