Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


О третій ночі «Беркут» спробував розігнати протестувальників на Грушевського, а вранці настало перемир’я

За право людини 9379 переглядів

Опубліковано - 21.01.2014 10:18 | Всі новини | Версія для друку

О третій ночі «Беркут» спробував розігнати протестувальників на Грушевського, а вранці настало перемир’я
О третій ночі «Беркут» спробував розігнати протестувальників на Грушевського, а вранці настало перемир’я
Протистояння на вулиці Грушевського в Києві триває. Лише вранці настало перемир’я - між силовиками і барикадами протестувальників вийшли священики і розпочали молитву.

О третій ночі "Беркут" почав відтісняти мітингувальнків з вулиці Грушевського, використовуючи світлошумові гранати, сльозогінний газ і травматичну зброю.

Цьому передували жорстокі позиційні бої, під час яких силовикам вдалося захопити кількох активних протестантів, сильно побити їх та затримати. 5 бійців "Беркуту" також піднялись на колонаду стадіону "Динамо" та безжалісно побили 2 активістів, які там знаходилися.



Звечора на площі перед входом до стадіону "Динамо" ім.Валерія Лобановського було вимкнено освітлення. З боку "Беркута" протестувальників сліпили два потужних прожектора.

Близько тисячі мітингувальників намагалися чинити їм опір, закидуючи "коктейлями Молотова", петардами та лупцюючи кийками. "беркутівцям" вдалося розібрати катапульту, яку вдень склали мітингувальники та застосовували для метання "коктейлів Молотова".



Після спроби розгону та контратаки з боку мітингувальників правоохоронці відійшли на свої позиції, які займали раніше.



Під час протистояння важкі поранення отримав російський журналіст - кореспондент російського телеканалу "РЕН ТВ" Станіслав Григор’єв, поряд з яким вибухнула світлошумова граната. Він доставлений до лікарні з підозрою на відкритий перелом ноги.

Всього ж за цю ніч отримали поранення близько 70 осіб - про таку кількість постраждалих повідомили хірурги в Будинку профспілок.
Силове протистояння на Грушевського призупинилося

На вулиці Грушевського, де усю ніч йшли жорсткі бої між "Беркутом" і протестувальниками наразі перемир’я

О 7:30 на вулицю Грушевського прийшли священики УПЦ Московського патріархату з хрестом і встали між «Беркутом» і протестувальниками. Священики стали спиною до «беркутівців» і почали молитися. До них стали підходити мітингувальники. Священики закликали припинити кровопролиття. «Беркут» залишався на своїх позиціях, гримав щитами, але до інших дій не вдавався.

Представники ЗМІ та дехто з протестувальників, скориставшись перемир’ям, намагалися поспілкуватися з "Беркутом".

На момент публікації новини силового протистояння між "Беркутом" і протестувальниками не відбувається, останні відновлюють барикади, які були частково зруйновані під час нічних боїв. Наразі "Беркут" залишається на своїх позиціях і не веде силових дій.

В той же час правоохоронці через гучномовці закликають людей розійтися і не наближатися до правоохоронців.

Мітингувальники стоять навпроти "Беркуту" і теж не чіпають правоохоронці. тим часом інша частина мітингувальників відновлює барикади, повідомляє Espreso.TV.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.