Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Майже 60% українців вважають, що заворушення на cході організовують спецслужби РФ

Громадська думка 10478 переглядів

Опубліковано - 7.05.2014 16:18 | Всі новини | Версія для друку

Майже 60% українців вважають, що заворушення на cході організовують спецслужби РФ
Майже 60% українців вважають, що заворушення на cході організовують спецслужби РФ
Ще 42% опитаних вважають, що за подіями стоїть оточення колишнього президента Януковича.

Більшість українців вважають, що за протестами на сході України стоять російські спецслужби, про це свідчать дані опитування соціологічної групи Рейтинг.

На питання, хто стоїть за протестами на сході України, 59% опитаних українців відповіли, що це російські спецслужби, 42% - оточення колишнього президента Януковича, 25% - місцеві олігархи, 23% - Партія регіонів, 22% - місцеві жителі, які незадоволені політикою нової влади. Радикальні націоналістичні організації вважають причетними до протестів 13%, західні спецслужби - 5%, українські спецслужби - 2%, решта - 2%, не визначилися з відповіддю 11%.

У регіональному розрізі жителі західного, центрального і північного регіонів переважно вважають, що за протестами стоять російські спецслужби й оточення колишнього президента Януковича. У цих регіонах, а також на сході та півдні вважають також причетним Партію регіонів. Причетність місцевих олігархів до протестів частіше відзначали жителі заходу, півночі і сходу країни. Разом з тим, близько третини опитаних на сході, півдні та майже 50% на Донбасі вважають, що до протестів причетні місцеві жителі, незадоволені політикою нової влади.

Як повідомлялося, у питанні, як повинна діяти українська влада з протестувальниками, що закликають до виходу окремих регіонів зі складу України, 40% вважають, необхідно вести переговори, задовольнити частину вимог, але при цьому регіон повинен залишитися у складі України. 35% опитаних підтримують жорсткі дії та застосування зброї, якщо потрібно, 15% - за надання права місцевим жителям самим визначати долю регіону.

Жорсткі дії української влади підтримує половина жителів півночі і заходу та близько 40% жителів центру. Переговори зі збереженням регіону у складі України підтримують майже половина жителів півдня і сходу. На Донбасі майже половина опитаних за те, щоб місцеві жителі самостійно визначали долю регіону.

Дослідження проводилося 25-30 квітня 2014 року у форматі особистого інтерв’ю. Опитано 2 тисяч респондентів .

Похибка репрезентативності дослідження не більше 2,2%
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.