Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мери Львова та Бучі стали кращими в рейтингу міських голів України

Самоврядування 9941 перегляд

Опубліковано - 23.10.2014 11:22 | Всі новини | Версія для друку

Мери Львова та Бучі стали кращими в рейтингу міських голів України
Мери Львова та Бучі стали кращими в рейтингу міських голів України
Науковці підсумували розвиток місцевого самоврядування у містах України та визначили п’ять найбільш ефективних міських голів за період 2010-2014 років.

Дослідження проводилося науковцями факультетів соціології та психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка спільно з Центром політичних та інформаційних технологій «Демократія і розвиток» на замовлення ТОВ «ІНМАРК» – Інформація та маркетинг», повідомляє RegioNews.

Так, під час складання рейтингу виокремили найкращі міста України за основними критеріями: благоустрій міста, міграція до міста, забезпечення житлом працівників соціальних сфер – медиків та вчителів, демографічна ситуація, кількість інфраструктурних об’єктів, обсяги залучених інвестицій, екологічні аспекти, за період 2010-2014 рр.

Серед додаткових критеріїв дослідження були впізнаваність жителями міст їхніх очільників, забезпечення населення житлом та медичною допомогою. Однак головним критерієм стала саме комфортність проживання.

Отже, перше місце в рейтингу посідає Андрій Садовий, мер Львова. За останні роки умови життя населення значно поліпшилися, а місто вважають культурною столицею України, крім того, зросла міграція до Львова. Місто стало важливим бізнес-центром, активно залучає інвестиції. Взагалі, Львів вважають одним із найкращих міст всієї Європи.

«Нашими науковцями спільно з Центром політичних та інформаційних технологій «Демократія і розвиток» був проведений аналіз ефективності міських голів України. Головним критерієм була комфортність життя мешканців міст. Також було проаналізовано управлінські якості очільників міст України. У дослідженні ми не враховували міста Криму, Донецької та Луганської областей через особливу ситуацію в даних регіонах. Ми переконані, що для міських голів, які не потрапили на перші щаблі рейтингу, це буде додатковим стимулом для кращої роботи на благо територіальної громади», - зазначив кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології розвитку КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Трофімов.

«Львів традиційно демонструє високі показники по інвестиційній привабливості. З точки зору контент-аналізу, саме Львів найбільше дбає про свій імідж, адже це основа для залучення інвестиційних коштів. Місто Буча Київської області має одні з найнижчих показників смертності та одні з найвищих показників народжуваності. Івано-Франківськ приємно здивував одним із найнижчих рівнів злочинності. Важливим напрямком розбудови кожного міста також є екологія, тому при формуванні рейтингу ми враховували роботу міських голів по створенню сучасних парків для відпочинку міського населення», - запевнив кандидат соціологічних наук, асистент кафедри теорії та історії соціології факультету соціології КНУ імені Тараса Шевченка Костянтин Корж.

Друге місце посів Анатолій Федорук, мер Бучі. Місто має розвинену соціальну інфраструктуру, істотні інвестиції в основний капітал. У Бучі для всього населення доступне підзвітне управління. Великий відсоток міграції населення до міста, а також низький показник смертності. Також у Бучі практично немає хворих на туберкульоз та низький відсоток хворих на рак. Такі показники пов’язані з високоякісним забезпеченням населення медичною допомогою. Але найголовніше, що за основним критерієм – комфортністю проживання – Буча отримала одну з найвищих оцінок. Раніше журнал «Фокус» назвав Бучу номером 1 за народжуваністю, оскільки в місті за досліджуваний виданням проміжок часу на 1000 мешканців народилося 32 дитини; а Аналітичний центр «Універсітас» – першим серед малих міст України за якістю життя за всіма показниками.

В Івано-Франківську за минулий рік на 10 000 мешканців зареєстровано лише 46 злочинів, це місто вважають одним із найбезпечніших, тому в рейтингу Віктор Анушкевичус, міський голова Івано-Франківська, посів третє місце.

Завдяки чудовій екології Кам’янця-Подільського, Михайло Сімашкевич посідає 4 позицію.

А от Чернівці вважають містом з найкраще розвиненою торгівлею, оскільки на кожного мешканця припадає близько 2 м² організованого ринку, і завдяки цьому Олексій Каспрук виборює п’яте місце в рейтингу найкращих мерів України.

Рейтинг міських голів України
(дослідження факультетів соціології та психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, вересень 2014 року)

1. Андрій Садовий, міський голова Львова

2. Анатолій Федорук, міський голова Бучі Київської області

3. Віктор Анушкевичус, міський голова Івано-Франківська

4. Михайло Сімашкевич, міський голова Кам’янця-Подільського Хмельницької області

5. Олексій Каспрук, міський голова Чернівців.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.