Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна виконала вимоги ЄС для отримання 500 мільйонів євро

Економіка 3763 перегляди

Опубліковано - 28.01.2020 20:45 | Всі новини | Версія для друку

 Україна виконала вимоги ЄС для отримання 500 мільйонів євро
Україна виконала вимоги ЄС для отримання 500 мільйонів євро
Єврокомісія почала підготовку виплати Україні другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро. Для отримання грошей Києву треба виконати умови співпраці з МВФ.

Україна виконала всі політичні вимоги, які Євросоюз висував до країни для виплати їй другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро. Про це заявив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії з економіки Валдіс Домбровскіс у вівторок, 28 січня, під час пресконференції в Брюсселі з прем’єром України Олексієм Гончаруком, повідомляє кореспондент DW.

"Я хочу похвалити новий уряд за його ефективну роботу з імплементації всіх політичних заходів програми макрофінансової допомоги. Згідно з нашою попередньою оцінкою, конкретні політичні умови для виділення другого траншу в розмірі 500 мільйонів євро були виконані", - заявив Домбровскіс.

Тепер для отримання цих грошей потрібен запуск програми співпраці України з МВФ. Як відомо, у грудні було досягнуто попередньої домовленості про нову трирічну програму МВФ. Тепер її ще має затвердити рада директорів фонду. Домбровскіс привітав грудневу домовленість і зазначив, що ЄС очікує виконання Україною погоджених з МВФ заходів. "З нашого боку, ми вже запустили відповідні процедури для здійснення виплати, як тільки вимоги програми з МВФ будуть виконані", - уточнив заступник голови Єврокомісії.

Гончарук розраховує, що транш може надійти Україні найближчим часом: "Ми очікуємо, що цей транш може бути отриманий у першому кварталі цього року, тобто (…) у найближчі тижні, місяці". Зі свого боку, Домбровскіс підтвердив, що кредит можуть виплатити Україні вже в першому кварталі цього року, "якщо все йтиме, як треба".

У 2018 році ЄС затвердив четверту програму макрофінансової допомоги Україні в розмірі одного мільярда євро. В кінці того ж року Єврокомісія надала країні перший транш. Для отримання другого траншу Київ мав виконати низку політичних вимог. Макрофінансова допомога - це кредити, які ЄС виділяє сусіднім країнам, які мають проблеми з підтримкою свого платіжного балансу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.