Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС України вимагає від Росії роз’яснень у зв’язку з заявою про “нормандський саміт”

Влада 2047 переглядів

Опубліковано - 16.09.2020 13:16 | Всі новини | Версія для друку

МЗС України вимагає від Росії роз’яснень у зв’язку з заявою про “нормандський саміт”
МЗС України вимагає від Росії роз’яснень у зв’язку з заявою про “нормандський саміт”
Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії роз’яснень після коментаря заступника міністра закордонних справ РФ Андрія Руденка стосовно неправдивості слів Володимира Зеленського про готовність усіх сторін до проведення “нормандського саміту”.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

Зазначається, що, перебуваючи з офіційним візитом у Республіці Австрія, Президент України Володимир Зеленський говорив не про конкретну дату проведення наступного саміту лідерів Нормандського формату, а про принципову готовність його учасників зустрітися.

У цьому контексті у зовнішньополітичному відомстві акцентували, що Україна, як й інші учасники Нормандського формату, зацікавлена в тому, щоб наступна зустріч глав держав та урядів N4 підтвердила виконання домовленостей Паризького саміту в Нормандському форматі та була максимально результативною з точки зору досягнення подальшого прогресу у мирному врегулюванні міжнародного збройного конфлікту на Донбасі.

"Якщо заява Андрія Руденка є чітким сигналом, що Кремль принципово не зацікавлений у проведенні саміту лідерів N4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт. Очевидно, що сьогоднішній недостатньо дипломатичний і дещо емоційний коментар заступника міністра закордонних справ РФ потребує додаткових роз’яснень позиції російської сторони як учасникам Нормандського формату, так і міжнародному співтовариству" - зазначили в МЗС.

Як повідомлялося раніше, заступник глави МЗС Росії А. Руденко в коментарі агентству "РИА Новости" заявив, що на зустрічі радників і політрадників у Берліні 11 вересня заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак чітко сказав, що підстав для проведення нового саміту поки немає.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.