Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Секретар РНБО України представив вебресурс з публічними даними відкритої частини системи «СОТА»

Влада 1385 переглядів

Опубліковано - 1.12.2020 19:49 | Всі новини | Версія для друку

Секретар РНБО України представив вебресурс з публічними даними відкритої частини системи «СОТА»
Секретар РНБО України представив вебресурс з публічними даними відкритої частини системи «СОТА»
В Україні створено вебресурс з відкритими даними, за допомогою якого здійснюється моніторинг і комплексний аналіз стану національної безпеки щодо тенденцій регіонального розвитку, прогнозування суспільно-політичних, економічних та соціальних процесів на регіональному рівні.

Процес децентралізації влади триває в Україні з 2014 року. Широкі повноваження і ресурси, що їх отримали органи місцевого самоврядування завдяки реформі децентралізації, вимагають і удосконалення системи контролю за їх діяльністю, зокрема, з боку громадськості.

Вебресурс з публічними даними відкритої частини системи «СОТА» «Просторова та функціональна трансформація України: представницькі органи місцевого самоврядування у контексті децентралізації», яким може користуватися будь-який громадянин України, є допоміжним інструментом, який сприятиме підвищенню рівня ефективності, прозорості та підзвітності місцевої влади.

Його створено Апаратом Ради національної безпеки і оборони України у рамках інформаційно-аналітичної системи «СОТА».

Користувачі матимуть змогу отримувати у режимі реального часу оперативну, актуальну та достовірну інформацію щодо всіх ключових процесів та показників, які характеризують життя регіонів.

Вебресурс презентував у Національному координаційному центрі кібербезпеки при РНБО України Cекретар Ради Олексій Данілов.

Вебресурс складається з кількох блоків.

Перший – «Територіальна організація місцевої влади», де користувачі можуть ознайомитися з новим адміністративно-територіальним устроєм України та отримати додаткову статистичну інформацію.

Другий – «Моніторинг виборчого процесу» – містить дані, які дозволяють здійснити порівняльний аналіз результатів місцевих виборів, які відбулися у поточному році, зокрема у розрізі партійного представництва та самовисування, кандидатів та обраних депутатів місцевих рад, голів ОТГ тощо.

Третій – «Формування представницьких органів місцевої влади» – де можна ознайомитися зі зведеними результатами цьогорічних виборчих перегонів, зокрема, загальною кількістю зареєстрованих виборців, кількістю голосів, що віддані за кожного кандидата, кількістю зіпсованих виборчих бюлетенів, кількістю недійсних бюлетенів та фактичною явкою виборців тощо.

Таким чином, завдяки цьому ресурсу журналісти, аналітики, експерти зможуть здійснити комплексний аналіз регіонального виміру новообраного представництва органів територіальних громад.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.