Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нідерланди також тимчасово зупинили щеплення вакциною AstraZeneca

Світ навколо нас 1243 перегляди

Опубліковано - 15.03.2021 10:27 | Всі новини | Версія для друку

Нідерланди також тимчасово зупинили щеплення вакциною AstraZeneca
Нідерланди також тимчасово зупинили щеплення вакциною AstraZeneca
Як повідомили в уряді Нідерландів, застосування вакцини AstraZeneca призупиняється до 29 березня у якості запобіжного заходу. Тим часом виробник вакцини запевняє, що препарат безпечний.

Нідерланди призупиняють застосування вакцини AstraZeneca як мінімум до 29 березня в якості запобіжного заходу. Про це у неділю, 14 березня, повідомив уряд країни.

Як зазначає агентство Reuters, таке рішення призведе до затримок у планах з масової вакцинації у Нідерландах, які вже замовили 12 мільйонів доз вакцини від AstraZeneca і планували у найближчі два тижні використати близько 290 тисяч доз цього препарату.

В уряді пояснили, що рішення про призупинення використання вакцини було ухвалене після отримання даних з Данії і Норвегії про можливі серйозні побічні ефекти, які з’являються у людей після щеплення. У повідомленні також уточнюється, що влада чекатиме результатів розслідування з боку Європейського агентства лікарських засобів (EMA). "Ми не можемо допустити жодних сумнівів щодо вакцини. Ми повинні переконатися, що все гаразд, тому розумно поки зробити паузу", - заявив міністр охорони здоров’я Нідерландів Уго де Йонге.

Таким чином Нідерланди стали ще однією країною, яка заявила про призупинення або відмову від вакцинування населення препаратом AstraZeneca після появи повідомлень про виникнення тромбів у декількох данських пацієнтів, яким зробили щеплення. Раніше окрім Данії про це оголосили також Ісландія, Норвегія, Румунія, Болгарія та Ірландія.

AstraZeneca заявляє про безпеку її вакцини

Тим часом у неділю компанія-виробник вакцини AstraZeneca заявила, що аналіз даних щодо людей, вакцинованих її вакциною COVID-19, не показав жодних доказів підвищеного ризику утворення тромбів, а випадки тромбозу у щеплених від COVID-19 не пов’язані з вакцинацією.

"Ретельний огляд усіх наявних даних про безпеку понад 17 мільйонів людей, щеплених вакциною від COVID-19 AstraZeneca у Європейському Союзі та Великобританії, не виявив доказів підвищеного ризику легеневої емболії, тромбозу глибоких вен або тромбоцитопенії у будь-якому віці, групі, статі, партії або в будь-якій конкретній країні", - зазначили у компанії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.