Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Дружина заарештованого в Криму Владислава Єсипенка хоче допомоги президента Зеленського

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 1368 переглядів

Опубліковано - 19.03.2021 17:00 | Всі новини | Версія для друку

Арешт Владислава Єсипенка
Арешт Владислава Єсипенка
Дружина заарештованого в Криму позаштатного співробітника Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка Катерина звернулася за допомогою до МЗС України і президента Володимира Зеленського.

Про це жінка повідомила 19 березня на пресконференції в Києві.

«Я дружина незаконно затриманого на території Криму журналіста проєкту Крим.Реалії Владислава Єсипенка. Затримання мого чоловіка є незаконною акцією, оскільки Влад на території Криму займався журналістською діяльністю. Це визнано всіма інституціями, усіма демократичними країнами світу. До Криму Влад їздив, тому що ми колись, ще за України, там жили», – розповіла Катерина.

За її словами, родина Єсипенко виїхала з Криму після анексії у 2015 році.

«Влад з журналістикою знайомий давно, це було як хобі. Просто не було часу займатися так, як він хотів. Він не є професійним журналістом», – розповіла Катерина Єсипенко.

Вона зазначила, що Владислав Єсипенко «вважав своїм обов’язком висвітлювати події, які відбуваються на території Криму, і для цього він використовував кожну можливість».

Катерина Єсипенко розповіла, що намагалася через адвокатів передати Владиславу слова підтримки, але адвокати досі не змогли потрапити до нього.

«Я хочу звернутися до всіх, хто може нам допомогти та наблизити звільнення Владислава Єсипенка. До президента України, до омбудсмена, МЗС, до міжнародних організацій. Прошу допомоги у всіх, хто може нам в цьому допомогти», – додала Катерина.

16 березня в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії заявили, що 10 березня затримали в Криму Владислава Єсипенка за збір інформації «в інтересах спецслужб України».

Як стверджують в ФСБ, Єсипенко «здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму». Підконтрольний Кремлю суд відправив його під арешт до 11 травня.

Єсипенка затримали, зокрема, після акції до дня народження Тараса Шевченка, що проходила в Сімферополі 9 березня.

Служба зовнішньої розвідки України у відповіді на запит проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії заявила, що «не коментує провокації російських спецслужб».

«Така пропагандистська акція напередодні річниці окупації Криму – це зручний привід для відволікання уваги населення від численних внутрішніх проблем півострова», – додали пізніше в пресслужбі СЗР України.

У Національній спілці журналістів України закликали до негайного звільнення Єсипенка.

Українські правозахисники також опублікували спільну заяву, в якій вимагали від російської влади звільнити Владислава Єсипенка, а Україна і міжнародне співтовариство закликали посилити тиск на Росію через переслідування на окупованому півострові.

Прокуратура АРК повідомила про те, що українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом затримання і арешту в Криму Владислава Єсипенка.

МЗС України вимагає допустити до Єсипенка незалежного адвоката.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.