Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США, ЄС, Британія та Канада запровадили санкції проти низки китайських посадовців

Світ навколо нас 1381 перегляд

Опубліковано - 23.03.2021 11:31 | Всі новини | Версія для друку

США, ЄС, Британія та Канада запровадили санкції проти низки китайських посадовців
США, ЄС, Британія та Канада запровадили санкції проти низки китайських посадовців
США, ЄС, Велика Британія та Канада оголосили в понеділок про запровадження санкцій проти посадовців Китаю, через порушення прав людини в Сіньдзяні.

«Ми разом з Британією, Канадою та ЄС спільно виступаємо за притягнення до відповідальності тих, хто порушує права людини», - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Державний департамент США вважає утиски прав уйгурів геноцидом.

«Попри зростаючий міжнародний осуд, КНР продовжує проводити геноцид та злочини проти людства в Сіньдзяні. Сполучені Штати знову закликають КНР припинити репресії проти уйгурів, значна частина яких є мусульманами, а також членів інших етнічних та релігійних меншин в Сіньдзяні а також звільнити всіх довільно затриманих у таборах та місцях обмеження волі», - йдеться у заяві Держдепу.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що Британія не ігноруватиме порушення прав уйгурів. «Міжнародна спільнота не заплющуватиме очі на серйозні системні порушення основоположних свобод», - заявив Рааб.

ЄС вперше запровадив санкції проти Китаю за порушення прав людини з часів придушення протестів на площі Тяньаньминь в 1989 році, пише Politico.

Китай відреагував на санкції ЄС і назвав їх необґрунтованими, заявивши, що вони засновані на «брехні та дезінформації». Влада Китаю пообіцяла вжити заходів у відповідь.

Минулого тижня відбулась перша зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ Китаю Ваном Ї. Оглядачі відзначили напружений тон переговорів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.