Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія висилає сімох дипломатів Словаччини і країн Балтії

Імперія «Совок» 1593 перегляди

Опубліковано - 28.04.2021 17:20 | Всі новини | Версія для друку

Росія висилає сімох дипломатів Словаччини і країн Балтії
Росія висилає сімох дипломатів Словаччини і країн Балтії
Раніше Словаччина і держави Балтії в знак солідарності з Чехією вислали декількох російських дипломатів. Прага звинуватила спецслужби РФ у причетності до вибухів в Врбетіце в 2014 році.

Росія висилає сімох дипломатів Словаччини та країн Балтії, повідомила пресслужба міністерства закордонних справ РФ у середу, 28 квітня.

МЗС РФ оголосило персонами нон грата трьох співробітників посольства Словаччини в Москві, двох співробітників посольства Литви і по одному - посольств Латвії та Естонії. Вони повинні покинути країну в семиденний термін.

МЗС РФ викликало послів Словаччини, Латвії, Литви і тимчасового повіреного у справах Естонії та заявило їм про "рішучий протест у зв’язку з провокаційними, нічим не обґрунтованими діями щодо висилки співробітників російських посольств", стверджують у зовнішньополітичному відомстві РФ. У російському МЗС підкреслили, що "рішення влади Словаччини (...) завдає шкоди традиційно дружнім російсько-словацьким відносинам і конструктивному двосторонньому співробітництву".

Раніше Словаччина повідомила, що із солідарності з Чехією висилає трьох співробітників посольства РФ. Згодом міністерства закордонних справ Латвії, Литви та Естонії також оголосили про вислання з цих країн загалом чотирьох російських дипломатів на знак солідарності з Чеською Республікою.

Дипломатичний конфлікт між РФ і Чехією
Як повідомлялося, 17 квітня влада Чехії оголосила про видворення 18 російських дипломатів. За версією Праги, йшлося про співробітників російських розвідслужб, які працювали під дипломатичним прикриттям.

Чеська влада пішла на такий крок, оскільки, за її версією, російські спецслужби були причетні до вибуху складу боєприпасів в Чехії 2014 року. Тоді загинули дві людини.

МЗС РФ у відповідь оголосило 20 співробітників посольства Чехії в Москві персонами нон грата. 22 квітня влада Чехії заявила, що Прагу мусять покинути ще 63 співробітники російського посольства. У МЗС РФ відповіли, що відповідатимуть дзеркальними заходами на такі дії щодо російських дипломатів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.