Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Затримання Протасевича: глава Ryanair заявив про “піратство”

Світ навколо нас 1292 перегляди

Опубліковано - 24.05.2021 16:01 | Всі новини | Версія для друку

Затримання Протасевича: глава Ryanair заявив про “піратство”
Затримання Протасевича: глава Ryanair заявив про “піратство”
Керівник лоукостера назвав примусову посадку літака Ryanair в Мінську і затримання владою Білорусі Романа Протасевича “підтримуваним державою піратством”.

Глава ірландської авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі назвав інцидент з примусовою посадкою в Мінську літака, що здійснював рейс з Афін до Вільнюса, і затримання журналіста і блогера Романа Протасевича "випадком підтримуваного державою угону, (...) підтримуваного державою піратства". Про це він заявив у понеділок, 24 травня, в ефірі ірландської радіостанції Newstalk.

За його словами, на борту рейсу FR4978 вочевидь перебували агенти білоруського Комітету державної безпеки. "Ми припускаємо, що кілька агентів КДБ залишили борт в аеропорту (в Мінську. - Ред.), - зазначив О’Лірі, якого цитує dpa. - Схоже, що викрадення журналіста і його супутниці було метою влади".

Глава лоукостера назвав "дуже тривожним" те, що персонал і пасажири літака протягом декількох годин утримувалися озброєними людьми, і похвалив екіпаж лайнера за "феноменальну роботу".

У Білорусі кажуть про "навмисну політизацію"

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковно закликав ЄС дати "дуже чітку відповідь" на те, що сталося. Керівництво Білорусі не має демократичної легітимності і поводиться як диктатура, заявив він телерадіокомпанії RTÉ.

Між тим у МЗС Білорусі заявляють про "навмисну політизацїю" ситуації з посадкою 23 травня в Мінську літака Ryanair. "Вражає поспішність відверто войовничих заяв з боку низки країн і європейських структур. Ситуація прямо і явно нагнітається. Відбувається її навмисна політизація, звучать нічим не підтверджені звинувачення", - ідеться в повідомленні прессекретаря відомства Анатолія Очі.

Затримання Романа Протасевича у Мінську

Як повідомлялось, літак лоукостера Ryanair 23 травня здійснював регулярний рейс FR4978 за маршрутом Афіни-Вільнюс. На борту лайнера знаходився опозиційний блогер Роман Протасевич. Літак здійснив екстрену посадку в столиці Білорусі через повідомлення про мінування лайнера, яке згодом виявилося хибним. При цьому пасажирський літак супроводжував винищувач білоруських ВПС.

Через інцидент у Мінську Брюссель розширив порядок денний саміту ЄС, який розпочнеться ввечері 24 травня. На ньому, крім питань щодо Росії, обговорять і можливі санкції щодо Білорусі в контексті примусової посадки літака і затримання опозиційного журналіста.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.