Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щоб вступити до НАТО, Україна має викорінити корупцію

Політика 1283 перегляди

Опубліковано - 15.06.2021 08:59 | Всі новини | Версія для друку

Щоб вступити до НАТО, Україна має викорінити корупцію
Щоб вступити до НАТО, Україна має викорінити корупцію
Президент США Джо Байден заявляє, що Україна для того, щоб вступити до союзу НАТО, має викорінити корупцію, як і виконати інші критерії. Але при цьому він заперечив, що окупація Росією частин України може виключити її вступ.

Відповідаючи на пресконференції в Брюсселі після закінчення саміту Північноатлантичного союз, на запитання, чи те, що Росія вторглася в частини України, фактично виключає можливість для України хоч колись вступити до НАТО, враховуючи, що в разі її членства в НАТО США і НАТО муситимуть захищати Україну від Росії, – Байден відповів: «Ні».

А на запитання про слова президента України Володимира Зеленського, який «хотів отримати чітку відповідь – так чи ні» – щодо отримання Україною Плану дій для членства в НАТО, Байден наголосив: «Це залежить від того, чи вони (українці) виконають критерії. Факт той, що вони все ще мають викорінити корупцію. Факт той, що вони мають виконати інші критерії для того, щоб отримати ПДЧ. І цьому не можна навчити. І це ще треба побачити. А тим часом ми будемо робити все можливе, щоб надати Україні можливість бути в змозі продовжувати протистояти російській фізичній агресії».

Щодо можливого вступу України до НАТО президент США заявив: «І буде залежати не тільки від мене, чи ми зможемо дійти висновку, що Україна може вступити в НАТО – це буде залежати від альянсу, від того, як у ньому проголосують. Але я знаю одне: вони (українці) мають переконати в цьому, і це не легко».

«Я виступав із промовою багато років тому в Верховній Раді і сказав, що Україна має можливість зробити те, чого ще ніколи не ставалося в історії України, а саме створити державу з демократично обраною владою, не корумповану й керовану олігархами. І я звернув їхню увагу, коли виступав із цією промовою, що вони ввійдуть в історію як батьки-засновники України, якщо вони це зроблять. І їм іще багато треба зробити», – додав Джо Байден.



Говорячи в іншій частині пресконференції про відносини з Росією, він також заявив, що під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним пізніше цього тижня прокладе йому «червоні лінії».

Назвавши Путіна «твердим» і «гідним опонентом», Байден додав: «Я не шукаю конфлікту з Росією, але ми дамо відповідь, якщо Росія продовжить свою шкідливу діяльність».

І, додав президент США про результати саміту, «як союзники ми також підтвердили нашу постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України».

Попередніми днями напередодні саміту президент України Володимир Зеленський виступив із низкою заяв, у яких вимагав від Північноатлантичного союзу і керівників держав-членів негайного надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Зокрема, вже в день саміту 14 червня він говорив про це з прем’єр-міністром Великої Британії Борісом Джонсоном.

Також цього ж дня Зеленський закликав Байдена прискорити процес інтеграції України в НАТО через План дій для набуття членства. «Якщо говорити про НАТО та ПДЧ, я б дійсно хотів отримати чітку відповідь: так чи ні. Нам потрібні конкретні дати і ймовірність цього для України», – заявляв він.

У НАТО ж підтверджують свою висловлену ще 2008 року обіцянку надати Україні, як і Грузії, членство, але конкретних термінів не називають – і наголошують, що для цього Україні необхідно здійснювати реформи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.