Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Німеччині розпочато процес сертифікації “Північного потоку-2”

Газоват 2508 переглядів

Опубліковано - 13.09.2021 17:34 | Всі новини | Версія для друку

У Німеччині розпочато процес сертифікації “Північного потоку-2”
У Німеччині розпочато процес сертифікації “Північного потоку-2”
Процес сертифікації газопроводу у Німеччині має бути завершено щонайпізніше на початку січня 2022 року. Після цього питання перейде на розгляд Єврокомісії.

Федеральне агентство з мереж (Bundesnetzagentur) Німеччини повідомило, що отримало усі необхідні документи для початку процесу сертифікації газопроводу "Північний потік-2". Як вказується на сайті відомства в понеділок, 13 вересня, цей процес має бути завершено протягом чотирьох місяців, починаючи з 8 вересня.

Німецьке агентство з мереж зокрема має переконатися, що газопровід не порушує Газову директиву ЄС. Після завершення сертифікації газопроводу агентство спрямує проєкт рішення щодо сертифікації до Європейської Комісії (ЄК), яка, своєю чергою, має надати вердикт щодо введення в експлуатацію "Північного потоку-2" протягом двох місяців після отримання документів. За деяких умов період розгляду в ЄК може бути продовжено ще на два додаткових місяці. Після цього Bundesnetzagentur повинна буде врахувати позицію ЄК щодо газогону.

Нагадаємо, 10 вересня російський газовий монополіст "Газпром" оголосив про завершення будівництва "Північного потоку-2". Цей газогін розцінюється в Україні та низці інших європейських країн як геополітичний проєкт, що несе політичну та економічну загрозу. Водночас у німецькому уряді постійно наголошують, що виступають за збереження за Україною статусу транзитера російського газу до Європи й не дозволять Росії використовувати газ як зброю.

У домовленостях, досягнутих у липні цього року між ФРН і США щодо "Північного потоку-2", сторони, зокрема, пообіцяли запобігти тому, щоб Росія використовувала енергоносії як зброю, а також заявили про намір здійснити фінансування переходу України на відновлювані джерела енергії і підвищення енергетичної безпеки країни. США і Німеччина в рамках угоди також зобов’язалися використовувати важелі для продовження на 10 років договору про транзит російського газу Україною, що спливає в 2024 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.