Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Деякі оглядачі пов’язують стрибок цін на газ у Європі з діями Росії

Газоват 2572 перегляди

Опубліковано - 15.09.2021 12:09 | Всі новини | Версія для друку

Деякі оглядачі пов’язують стрибок цін на газ у Європі з діями Росії
Деякі оглядачі пов’язують стрибок цін на газ у Європі з діями Росії
Інформаційні агенції повідомляють про рекордні ціни на природний газ у Європі.

Як повідомив кореспондент видання Bloomberg з питань енергетики Хав’єр Блас ціни на газ у Європі з початку серпня зросли на 60%. Блас вказує на відсутність ознак уповільнення зростання цін у близькому майбутньому.

Як відзначає інформаційна агенція Reuters, аналітики вказують, що підвищення цін може призвести до пришвидшення процесу сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2".

"Європа зголодніла за газом, особливо на тлі рекордного зростання цін у регіоні перед зимою", - пише ЗМІ.

Раніше "Газпром" заявив про завершення будівництва трубопроводу, а Федеральне мережеве агентство Німеччини повідомило, що чотиримісячний період сертифікації для групи Nord Stream 2 AG розпочався 8-го вересня. Як повідомляється, після того, як регулятор завершить перевірку, проект рішення буде направлено до Європейської комісії.

Сьогодні ж міністр енергетики України Герман Галущенко на зустрічі з держсекретарем Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Андреасом Файхтом заявив, що "Північний потік-2" є основним ризиком для енергетичної безпеки в Європі.

"Перенаправлення газових потоків створить дефіцит газу у низці європейських країн", - вказав Галущенко.

У серпні експерт американського аналітичного центру "Атлантична Рада" та колишній член наглядової ради "Укрзалізниці" Андрес Аслунд так пояснював небезпеку "Північного потоку-2" для енергетичної безпеки Європі: "80% поставок газу з Росії до Європи підуть через єдину газопроводу систему = максимальна енергетична небезпека, хоча енергетична політика Європи мала прагнути протилежного результату. Росія/"Газпром" має звичку відрізати постачання газу у січні. Це явна та безпосередня загроза!"

Сьогодні сенатор-республіканець Тед Круз прокоментував зростання цін на газ у Європі.

"Дуже схоже, що протизаконний дарунок Байденом трубопроводу "Північний потік-2" Путіну - та прискорення енергетичної залежності Європи від Росії - було дуже поганою ідеєю….", - відзначив американський законодавець у соціальній мережі Twitter.

Британський економіст, експерт з питань України та Росії Тімоті Еш, поставив питання, чи Росія "маніпулює цінами на газ у Європі, щоб переконатись, що німецький регулятор схвалить сертифікацію "Північного потоку-2".

Думки українських експертів представила Російська служба "Голосу Америки".

Так глава правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик висловив думку, що дії Росії на газовому ринку спрямовані на прискорення сертифікації і процедур по запуску "Північного потоку - 2".

"Не настільки сильно, звичайно, але Росія грає з цінами поставок, щоб показати, що "Північний потік - 2" - це порятунок для європейців в плані зниження цін", - зазначив Валерій Боровик.

Політологиня-міжнародниця Вікторія Закревська заявила Російській службі "Голосу Америки", що зростання цін на газових біржах пов’язане безпосередньо з політикою Росії.

"Росія хотіла б скористатися тим дефіцитом, який є в газових сховищах сьогодні в різних європейських країнах. Незаповненість газових сховищ, плюс відмова здійснювати транзит через українську територію, - в результаті маємо ставку на відкриття "Північного потоку - 2". Все це і провокує підйом цін. Жодна європейська держава не хоче переплачувати, до того ж, "Північний потік - 2" лобіювали німці, щоб ціна стала менше; умовно, щоб вона не виростала, і не доводилося купувати дорогий скраплений американський газ", - сказала Вікторія Закревська кореспонденту Російської служби "Голосу Америки".

Як відзначає сайт "Газпрому", серед основних завдань компанії на європейському ринку є забезпечення надійного газопостачання, а також підвищення ефективності збутової діяльності.

"Європейські країни понад 50 років є найважливішими споживачами російського газу. "Газпром" є найбільшим експортером газу на ринок Європи", - відзначає компанія.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.