Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Генсек НАТО пообіцяв, що дії проти України дорого обійдуться РФ

Політика 1269 переглядів

Опубліковано - 27.11.2021 16:30 | Всі новини | Версія для друку

Генсек НАТО пообіцяв, що дії проти України дорого обійдуться РФ
Генсек НАТО пообіцяв, що дії проти України дорого обійдуться РФ
Москва має утриматися від подальшої агресії проти України, інакше їй доведеться “заплатити високу ціну”, застеріг генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг застеріг Російську Федерацію від будь-якої агресії щодо України. Таку заяву він зробив на пресконференції в Брюсселі 26 листопада напередодні зустрічі міністрів закордонних справ альянсу, яка відбудеться наступного тижня в Ризі.

"Якщо Росія застосує силу проти України, це матиме ціну та наслідки", - цитує Столтенберга агенція AP. Також він звинуватив російську владу у тому, що вона вдруге за рік стягує до кордонів України велику кількість військ і важкої техніки.

За його словами, такі дії не були спровоковані та їх важко пояснити. "Зараз немає впевненості у тому, якими можуть бути подальші дії Росії, але той факт, що концентрація військ продовжується і те, що Росія вже використовувала свої війська проти України, дає привід для тривоги", зазначив Столтенберг.

Також генсек наголосив, як пише агенція AFP, що хоча Україна не є членом НАТО, і тому не підпадає під пакт про колективну оборону, альянс "надсилає чіткий сигнал Росії, що НАТО захистить всіх союзників".

Росія звозить військову техніку до кордону з Україною
Останнім часом з’явилося багато повідомлень про те, що Росія стягує війська до українських кордонів . Це відбувається не вперше, втім, за даними західної та української розвідки, нинішній стан справ може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

Через це директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс їздив до Москви, щоб "попередити Кремль, що США уважно стежать за нарощуванням їхніх військ біля кордону з Україною, і спробувати визначити мотиви дій Росії". У НАТО та ЄС висловлювали стурбованість нарощенням військ. Натомість в Москві звинувачення у підготовці вторгнення в Україну відкидають.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.