Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


КС повернув народу пільги, але януковичі вже знайшли відмазку, як не виконати судове рішення

Коаліція «С.Р.А.К.А» 10260 переглядів

Опубліковано - 11.07.2007 13:56 | Всі новини | Версія для друку

КС повернув народу пільги, але януковичі вже знайшли відмазку, як не виконати судове рішення
КС повернув народу пільги, але януковичі вже знайшли відмазку, як не виконати судове рішення
Конституційний Суд скасував положення Закону про державний бюджет, які стосувались призупинення на 2007 рік виплати пільг, компенсацій і гарантій для населення.

Таке рішення було ухвалено за конституційним поданням 46 депутатів щодо відповідності Конституції низки положень закону про Держбюджет на 2007 рік щодо соціальних гарантій громадян.

Як повідомив під час оприлюднення рішення голова КС Андрій Стрижак, проаналізувавши подання, КС дійшов висновку, що низка вищезазначених статей закону про держбюджет не відповідає ст. 1 Конституції, у якій сказано, що Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною правовою державою.

Він підкреслив, що, відповідно до Конституції, соціальні права і гарантії населення не можуть обмежуватись, а закон про держбюджет не може скасовувати чи зупиняти положення інших законів.

Тому КС постановив, що Верховна Рада не мала повноважень при ухваленні держбюджету зупиняти дію інших законів, в тому числі й щодо надання пільг, гарантій і компенсацій для громадян.

Зокрема КС визнав неконституційним призупинення дії закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту", а також "Про жертв нацистських досліджень", що передбачають виплати щорічної разової допомоги.

Разом із тим, уряд Януковича не поспішає виконувати вердикт КС.

Міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв заявляє, що рішення Конституційного Суду про поновлення пільг окремим категоріям населення можна виконати тільки після початку роботи нової Верховної Ради.

Про це Папієв сказав на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"Я за те, щоб виконувалися рішення Конституційного Суду. Потрібно виконувати, але для цього потрібно, щоб працювала Верховна Рада", – сказав він.

За словами міністра, рішення КС повинен виконати не Кабінет міністрів, а Верховна Рада "механізмом голосування внесення змін до чинного закону про державний бюджет".

"Верховна Рада вносить відповідні виправлення, після цього Президент підписує закон, і він набирає чинності", – сказав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.