Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент підписав ще один Указ про вибори. Четвертий

Подія дня 8871 перегляд

Опубліковано - 1.08.2007 12:22 | Всі новини | Версія для друку

Президент підписав ще один Указ про вибори. Четвертий
Президент підписав ще один Указ про вибори. Четвертий
Сьогодні оприлюднено черговий, четвертий Указ Президента України Віктора Ющенка про проведення дострокових виборів до парламенту.

Глава держави цим Указом вносить уточнення та доповнення до попереднього документу від 5 червня 2007 року 497 «Про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України».

Зокрема до назви Указу включено уточнення щодо того, що вибори проводитимуться у ”зв'язку з неповноважністю Верховної Ради України та достроковим припиненням її повноважень».

До переліку підстав для проведення дострокових виборів Президент додав посилання на частину другу статті 77 Конституції України, частину другу статті 82, частину другу статті 102, пункт 7 частини першої та частиною третьою статті 106 Конституції.

Указ встановлює, що виборча кампанія офіційно стартує завтра, 2 серпня.

В Указі окремо вказана мотивація - «у зв'язку з неповноважністю Верховної Ради України та неможливістю її відновлення, що спричинило дострокове припинення повноважень Верховної Ради України».

Між тим, представник президента в КС та ЦВК, заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук сьогодні, під час брифінгу, заявила, що у разі ускладнення політичної ситуації, тобто спроб у незаконний спосіб поновити роботу парламенту, Президент може застосувати пункт 3 частини 2 статті 90 Конституції. Згідно з цією нормою, Президент має право оголосити про проведення дострокових виборів у разі, якщо протягом 30 днів у рамках однієї сесії парламенту депутати не проводять засідання.

Вона підкреслила, що поки, у діючих Указах, Президент цієї норми не застосовував.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.