Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чим ближче до виборів, тим більша активниість навколо газової труби

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9249 переглядів

Опубліковано - 21.08.2007 18:52 | Всі новини | Версія для друку

Чим ближче до виборів, тим більша активниість навколо газової труби
Чим ближче до виборів, тим більша активниість навколо газової труби
Росія не полишає надії поцупити українську газову трубу. Тепер вже по бартеру.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін заявляє, що Україна і Росія ведуть переговори про можливі варіанти обміну активами в нафтогазовій сфері.

Про це Бакулін сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Рішень ми не ухвалюємо, але обговорюємо", – пояснив він, додавши, що "у нас є закон, що забороняє будь-яке відчуження газотранспортної системи".

За його словами, Україна і Росія обговорюють, "якими можуть бути варіанти входження України в російські надра в обсягу 50-55 млрд. кубометрів газу на рік, варіанти існують… Практично ми можемо забезпечити країну газом".

"І в цьому немає нічого поганого, якщо відкрито обговорювати це… Та інформація, яка у нас буде, ми дамо її на розгляд Кабінету міністрів і Верховній Раді… Входження до Росії не може бути без міжурядових угод", - наголосив Бакулін.

Голова "Нафтогазу" зазначив, що "переговори, які ми проводимо, враховують інтереси України".

Як повідомлялося раніше, в травні міністр палива і енергетики України Юрій Бойко заявляв, що Україна з декількох запропонованих Росією варіантів за проектами видобутку газу вибрала два великі родовища, розташовані по трасі існуючих газопроводів.

Довідка. 1 лютого ц.р. Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, якими російський газ експортується до Європи, на доступ до видобутку газу в Росії.

Опозиційні сили України виступили з критикою заяви.

6 лютого Бойко назвав політичними інсинуаціями заяви про передачу Росії в управління ГТС України. «Про передачу ГТС я не чув. Це політичні інсинуації, які не мають нічого спільного з прагматичною дійсністю», - сказав Бойко.

За словами міністра, Україна розглядає варіанти поглиблення стратегічного партнерства з Росією з дотриманням балансу інтересів економік обох країн.

Бойко також заперечив можливість передачі газотранспортної системи України в управління Росії при збереженні української власності.

16 і 26 лютого Бойко і голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер обговорили "деталі реалізації домовленостей щодо участі України в проектах з видобутку газу на території Росії".

Від “Аратти”: ми добре пам'ятаємо й інші міждержавні домовленості Кучми-Путіна-Януковича(частково - Кінаха) про заснування та організацію ТОВ "Міжнародний газотранспортний консорціум", який нині, за сумісництвом, очолює всім відомий Юрій Бойко.

До речі, “братні” росіяни вельми хотіли б отримати українську стратегічну трубу ще й задурно, бо ринкова вартість українських ГТС нині перевищує $100 млрд., а статутний фонд зазначеного ТОВ становить лише $1 млн., із яких, російських грошей - лише половина.

Ми також добере пам'ятаємо, що стрімке зростання ціни на газ для України, перетинання альтернативних джерел газопостачання відбулося, насправді, не тому, що Президент Ющенко запропонував Росії від бартеру перейти до грошових розрахунків, а тому, що Президент Ющенко і прем'єр Тимошенко фактично поховали хитрозроблене кучмістами товариство із обмеженою відповідальністю з халявної приватизації української незалежності.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.