Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики налаштовані провести черговий фарс під куполом. Сподіваємося - останній

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9052 перегляди

Опубліковано - 28.08.2007 14:42 | Всі новини | Версія для друку

Більшовики налаштовані провести черговий фарс під куполом. Сподіваємося - останній
Більшовики налаштовані провести черговий фарс під куполом. Сподіваємося - останній
Голова Верховної Ради України п’ятого скликання Олександр Мороз заявляє, що збори нардепів-пільшовиків, які він називає “сесія парламенту” розпочнеться 4 вересня за будь-яких обставин.

Сьогодні на прес-конференції у Києві Мороз закликав народних депутатів прийти у перший вівторок вересня до сесійної зали ВР.

«Я звертаюсь до всіх депутатів у зв’язку з тим, що Конституція передбачає в перший вівторок вересня відкриття сесії. І враховуючи те, що в календарному плані передбачено засідання, я закликаю прийти», - сказав Мороз, додавши, що це конституційна вимога, «яка не залежить від бажання того чи іншого депутата».

Він підкреслив, що депутатам потрібно зібратись на сесію ще й тому, щоб ні в кого не виникало спокуси визнати вибори недійсними через те, що комусь не сподобаються результати виборів. «І таким чином немає Верховної Ради, і вся влада переходить до Президента», - сказав Мороз.

Він також наголосив, що вчора на одному із українських каналів бачив інтерв’ю лідера комуністів Петра Симоненка, який, не дивлячись на багаторазові запитання ведучого, так і не дав однозначної відповіді, чи прийде фракція КПУ на засідання парламенту.

«Сесія відбудеться за будь-яких умов. І необов’язково навіть 300 чоловік може зібратися в сесійному залі, провести засідання, оскільки питання правочинності засідання ВР відповідно до Конституції визначається в той спосіб, який не використаний сьогодні в Україні, і таким чином заяви чи то Президента, чи будь-кого з приводу нелегітимності ВР, нічого не варті», - підкреслив голова ВР п’ятого скликання.

Мороз вважає, що кожен депутат зобов’язаний прийти на відкриття сесії.

Коментуючи вчорашню заяву Президента України Віктора Ющенка про те, що засідання парламенту до виборів не відбудеться, Мороз зауважив, що Ющенко не веде засідання ВР, і в його функції не входить визначати відбудеться чи не відбудеться засідання. «Це визначається Конституцією, гарантом якої є Президент. Хай читає уважно Конституцію і коментує те, що там написано для Президента», - сказав він.

Олександар Мороза палко підтримали регіонали.

Стаття 90 Конституції України передбачає, що повноваження Верховної Ради припиняються у день відкриття першого засідання ВР нового скликання. Таким чином, конституційним обов’язком партії Регіонів є продовжувати розгляд у парламенті тих питань, які необхідні для життєдіяльності країни.

Про це заявила лідер парламентської фракції ПР Раїса Богатирьова, повідомляє прес-служба партії.

”Засідання парламенту 4 вересня ми прагнемо використати для скасування всіх пільг для депутатів і високих державних чиновників. – Додала вона. - Ми хочемо проголосувати за скасування депутатської недоторканності, за прирівняння зарплати депутата до середньої по Україні, за продаж з аукціону всього елітного майна та за інші ініціативи, реалізація яких буде сприяти соціальній рівності і торжеству принципу „Право – понад усе”.

Богатирьова висловила сподівання, що помаранчеві фракції, “які так багато говорять про необхідність скасування депутатської недоторканності, які зробили це питання основою своєї виборчої програми”, прийдуть в зал і проголосують за скасування пільг та недоторканності.

”В іншому випадку, якщо вони не підтримають таке голосування, - додала лідер фракції ПР, - це означатиме, що їхні слова – це звичайнісінькі спекуляції на почуттях народу, а за їхніми обіцянками не стоять реальні дії”.

Від “Аратти”: зрозуміло, що і Олександра Олександровича і Раїсу Василівну в першу чергу цікавить їхнє власне майбутнє, яке, вочевидь, вони не уявляють без влади.

Тому й налаштовані влаштувати черговий фарс. Бо навіть той, хто побіжно читав Конституцію, не кажучи про вердикт КС, розуміє, що збори нардепів чиї повноваження достроково припиненті, аж ніяк не матимуть жодних правових наслідків, як би їх не називали ініціатори.

Проте, очевидно, що і у СПУ і у Регіонів, перспектива народного вердикту 30 вересня явно не викликає оптимізму. Бо, напевно, технологічні лохотрони спрацьовують слабенько. Адже дурних із кожним разом стає менше й менше.

А розумним, напевно соромно, що їхню державу очолюватимуть більшовички, яким місце не в законодавчому органі, а де інде. Там де відповідають за практичні дії під час свого володарювання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.