Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У космосі утворюється нова сонячна система

Відкриття 13663 перегляди

Опубліковано - 29.06.2006 12:50 | Всі новини | Версія для друку

Художнє зображення, яке ілюструє утворення системи планет у диску із пилу та газу навколо зірки Бета Пікторіс (фото: NASA/FUSE/Lynette Cook)
Художнє зображення, яке ілюструє утворення системи планет у диску із пилу та газу навколо зірки Бета Пікторіс (фото: NASA/FUSE/Lynette Cook)
У космосі формується нова сонячна система, багато у чому схожа зі системою нашого Сонця. Відкриття зробили вчені із центру космічних польотів Годдарда у Грінбелті (штат Меріленд, США), - було повідомлено в прес-службі НАСА.

Дослідження проводилося за допомогою космічного апарату FUSE.

«Нова система утворюється навколо зірки Бета Пікторіс, а оточення зірки схоже на нашу сонячну систему на початку її розвитку», - повідомляє прес-служба НАСА.

Зірці Бета Пікторіс менше 20 мільйонів років. За цей порівняно недовгий для зірки період, вже сформувалися планети. Молоду зірку Бета Пікторіс оточує диск із пилу з великим вмістом вуглецю. Наявність такого диску говорить про те, що планети нової сонячної системи - це світи, багаті вуглецем, графітом і метаном.

Всестороннє вивчення пилового диска зірки Бета Пікторіс, дозволить зрозуміти, яким чином газ утримується у диску навколо зірки. Проте ці нові відкриття породжують різні питання, наприклад, про розвиток нашої сонячної системи. За словами головного фахівця дослідження Акі Роберга, наша сонячна система, могла виглядати так само, на початку свого утворення. Цілком можливо, що нам доводиться бачити зародження нових світів.

Зірка Бета Пікторіс знаходиться на відстані 60 світлових років від Землі і перевищує розміри нашого Сонця в 1,8 разів. Спостереження, що проводилися раніше, вже показали, що всередині пилового диска Бета Пікторіс вже утворилася планета. Ця планета схожа на Юпітер, і навколо неї вже формуються інші планети.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.