Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вшанування пам’яті Героїв Базару

Анонси Регіон: Житомирська область 14681 перегляд

Опубліковано - 24.11.2007 00:53 | Всі новини | Версія для друку

Українська поштова листівка часів УНР
Українська поштова листівка часів УНР
25 листопада 2007 року українська громадскість вшанує пам’ять Героїв Базару – 359 полонених вояків похідної групи Армії УНР, розстріляних у 1921 році біля с. Базар Житомирської області.

Вшанування пам’яті Героїв Базару відбудеться за участі Міністерства Оборони України, Житомирської обласної організації та громадських об’єднань України. Запланована зйомка документального фільму з серіалу „Невідома Україна” про Другий зимовий похід групи армії УНР у 1921 році й героїку українських вояків під Базаром.

Від’їзд учасників заходів з м. Київ - о 8 годині ранку 25 листопада 2007 року від готелю „Київ” (вул. Грушевського 26/1). Початок заходів у с. Базар Житомирської області об 11 – 45.

Акредитація преси за телефонами : (044) 279-82-01, (039) 292-93-10, Ігор Лісодід.

Довідка:

21-23 листопада 2007 року виповнюється 86 років з часу розстрілу вояків похідної групи Армії УНР. Під час Другого зимового походу Армії УНР частина вояків з походної групи була захоплена у полон підрозділами червоної армії й страчена за незгоду служити чужій державі. За жертовність вояків, їх високий патріотизм й відданість ідеалам незалежної України й українському народові вдячні нащадки складають шану понад 80 років.

На початку 90-х років попри спротив влади житомирські РУХівці встановили хрест на місці загибелі вояків. У 2000 році українськими ветеранами визвольних змагань з Об’єднання бувших вояків-українців у Великій Британії було побудовано у с. Базар Житомирської області величний меморіал на честь Героїв Базару. У 2003 році національно-демократична громадскість створила Оргкомітет з вшанування пам’яті загиблих героїв. З того часу Оргкомітет щорічно ініціює проведення заходів з вшанування пам’яті українських вояків Волинської похідної групи Армії УНР.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.