Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На курорті Залізний Порт жахлива екологічна ситуація

Довкілля Регіон: Херсонська область 17843 перегляди

Опубліковано - 8.08.2006 20:34 | Всі новини | Версія для друку

На курорті Залізний Порт жахлива екологічна ситуація
На курорті Залізний Порт жахлива екологічна ситуація
Уже з наступного року одним популярним курортом в Україні стане менше. Таке стверджують херсонські природоохоронці, які досліджували екологічний стан у Залізному Порту – курортному селищі на узбережжі Чорного моря.

Тривалий час селищна рада безсистемно роздавала ділянки землі у забороненій для будівництва зоні уздовж моря, не піклуючися про екологічний стан.

Оформлені як невеличкі приватні будиночки, там виросли понад дві сотні приватних кількаповерхових пансіонатів, в яких за сезон відпочивають десятки тисяч людей. Але інтереси господарів пансіонатів і природоохоронців виявились протилежними.

Колишній учитель Віталій Павленко після виходу на пенсію організував сімейний бізнес. Усі свої заощадження він вклав у приватний будинок на морі, де передбачив два десятки кімнат для прийому відпочивальників. Після чотирьох років роботи Віталій Павлович дізнався, що є мало не головним порушником закону. Адже за новими нормами його будинок вважається міні-пансіонатом. Господар не проти узаконити своє житло. Але не розуміє, за що його постійно штрафують, адже постійно справно платив усі необхідні платежі та податки.

Віталій Павленко, власник приватного пансіонату:
- Коли перший раз приходили і брали документи, – чому того немає, чому цього немає. Я не проти оплати, декларацію ми заповнили, сплатили гроші. Ну і штрафи сплатили. Оформлятимемо документи, тому що я розумію, щоб було все законно.

Перевіряючі упевнені, що власник цього пансіонату і багато його колег не зовсім щирі, бо свідомо порушували закон. Адже приватні господарі нехтують навіть тими нормами санітарії, які передбачені для індивідуальної забудови. Щоправда більше звинувачують не приватників, а селищну раду, що давала згоду на незаконне будівництвою.

Микола Данилюк, облуправління архітектури і містобудування:
- В даному випадку ми стоїмо на вигрібній ямі, яка перекрита канальними плитами, що є порушенням. Вона не може бути тут. Тут має бути тільки централізована каналізація. І навіть ті, хто будував цей будинок незаконно, без проекту, вони самі себе будуть підтоплювати стічними водами.

Центральна каналізація в Залізному Порту відсутня, тому усі нечистоти щоденно забруднюють море. І якщо не буде вжито конкретних заходів – курорт тут закриють. Єдиний вихід – втілити у життя Генеральний план забудови Залізного порту, який передбачає будівництво очисних споруд за колективний кошт. Його розробили 2 роки тому і рівно стільки ж депутати селищної ради відмовляються його ухвалювати. Чому – тут подейкують про певну зацікавленість самих народних обранців. А от екологи готові до рішучих дій. І саме існування курорту під загрозою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.