Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці почали менше відпочивати за кордоном

Туризм 11863 перегляди

Опубліковано - 12.03.2009 13:11 | Всі новини | Версія для друку

Українці почали менше відпочивати за кордоном
Українці почали менше відпочивати за кордоном
У 2008 році туристичний потік з України скоротився до рівня 2004 року. Продажі путівок на найпопулярніший напрямок - Єгипет - впали приблизно на 40%.

Як зазначає видання, за підсумками минулого року кількість українців, які здійснили поїздки за кордон, склала 15,5 мільйона чоловік-це майже на 2 мільйони менше показників 2007 року, повідомляє газета Дело.

При цьому, потік туристів з Києва зменшився з жовтня 2008 року в 3,5 рази. Другий у списку антирекордсменів Донецьк, звідки за кордон з'їздило втричі менше жителів. Далі Харків, Луганськ, Одеса, Дніпропетровськ - удвічі. Єдиним містом, яке оживляє ринок туристичних послуг, є Львів з падінням попиту на даний вид послуг у 1,3 рази.

Видання зазначає, що основною причиною падіння попиту на путівки за кордон серед українців стала девальвація гривні, що призвело до подорожчання вартості путівок. Як зазначає директор з туризму компанії Пан Юкрейн Олена Шаповалова, продажі путівок на раніше найпопулярніший напрямок - Єгипет - упали приблизно на 40%. У компанії зазначають, що варто очікувати падіння попиту і по популярним влітку турам до Туреччини.

"Ми прогнозуємо спад за цим напрямком, але не такий сильний, як у Єгипет, - путівки в Туреччину дешевші, а сам переліт займає на 2 години менше часу", - пояснила Шаповалова. При цьому вона зауважила, що плануючи літні авіаперевезення у Туреччину, компанія уже зараз бронює лише 50% квитків від рівня минулого року. Крім того, директор турфірми Феєрія Ігор Захаренко повідомив, що в січні-лютому цього року спостерігається і спад попиту на автобусні тури по Європі, а туристичні компанії стали витрачати більше часу на комплектацію груп. Путівки на раніше "гарячі" святкові травневі тури користуються малим попитом.

Водночас, туроператорам поки важко спрогнозувати ціни на літній відпочинок - готелі оголошують свої розцінки в кінці березня. Видання прогнозує, що власники готелів у Туреччині, швидше за все, проявлять гнучкість, а ось європейці, які не так залежать від українських туристів, не вважають за потрібне дуже сильно знижувати ціни.

Разом з тим, туроператори планують скинути ціни на 5-10% за рахунок здешевлення перельотів. Комісійні турагенції становлять від 2 до 20%, тому тури можуть подешевшати ще на 5-10%. У цілому з жовтня ціни на путівки упали на 20%.

Нагадаємо, згідно з даними турецьких чиновників, за перші вісім місяців 2008 року Україна посідала третє місце за кількістю туристів у Анталії. Станом на вересень 2008 на Анталійських пляжах відпочило 335,6 тисячі українських туристів. Для порівняння, за весь 2007 рік Анталію відвідало 232 тисячі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.