Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НАСА змоделювали нову страшилку для людства

Невідоме 10476 переглядів

Опубліковано - 30.03.2009 16:57 | Всі новини | Версія для друку

У НАСА змоделювали нову страшилку для людства
У НАСА змоделювали нову страшилку для людства
Могутній заряд плазми у випадку сонячної атаки паралізує всі електричні мережі Землі, повідомили американські експерти.

Електромагнітна катастрофа може вибухнути на Землі досить несподівано, пише La Stampa.

У такому випадку планета виявиться непідготовленою до подібної катастрофи, повідомляє видання. Агентство NASA спільно з Національною академією наук США здійснило розрахунки за ймовірним сценарієм: коли на Землю обрушиться заряд плазми, сигнал тривоги із супутника, що спостерігає за Сонцем, поступить в Х'юстон, у центр космічних досліджень. Однак у розпорядженні людства виявиться всього кілька хвилин, вважають вчені.

Як зазначають фахівці, будь-які зусилля будуть марними. Спочатку люди зможуть спостерігати сяйво, подібне до полярного, але у багато разів яскравіше. Потім з ладу вийдуть всі енергосистеми, трансформатори. Водночас, ніхто не загине, але наслідки сонячної атаки проявляться не одразу: спочатку перестане надходити питна вода, відключать бензоколонки, перестануть функціонувати нафто-та газопроводи. Автономні енергосистеми в лікарнях пропрацюють три дні, потім зупиняться. Вийдуть з ладу системи охолодження і зберігання продуктів, говориться в повідомленні.

У результаті, за підрахунками фахівців, через непрямі наслідки паралічу економіки протягом року помруть мільйони американців. ООН же буде класифікувати США як країну третього світу. Світовій економіці на відновлення буде потрібно від 4 до 10 років, інформує видання.

За даними NASA, подібна магнітна буря трапилася в 1859 році. Однак тоді промисловість тільки почала розвиватися, і тому людство не зазнало великих втрат. Зараз же світ більш вразливий. Приміром, у 1989 році в Канаді 6 мільйонів осіб залишалися без електрики протягом 9 годин.

На сьогоднішній день наслідки сонячної атаки можуть бути більш небезпечними, оскільки трансформатори не можна відремонтувати, їх можна лише замінити, а при цьому заводи, на яких вони виробляються, буде паралізовано, кажуть експерти NASA. Вони також додали, що ймовірність такої електромагнітної бурі на даний момент статистично дуже мала.

Раніше NASA і Google оголосили про створення Університету сингулярності - Singularity University, який буде готувати фахівців для вирішення глобальних проблем, з якими в даний час стикається людство.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.