Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Створюється рух по боротьбі з антиукраїнськими проявами влади

Захист держави 9928 переглядів

Опубліковано - 14.08.2006 15:26 | Всі новини | Версія для друку

Створюється рух по боротьбі з антиукраїнськими проявами влади
Створюється рух по боротьбі з антиукраїнськими проявами влади
Рішення про негайне формування єдиного націоналістичного руху для протистояння антиукраїнським проявам у вищих органах влади ухвалила Організація українських націоналістів.

Організація українських націоналістів (ОУН) вважає , що сформована у Верховній Раді більшість несе загрозу суверенітетові і територіальній цілісності країни.

Про це говориться в політичній декларації, затвердженій учасниками 17-го Великого збору українських націоналістів у неділю в Києві.

"Сформована у Верховній Раді більшість, основу якої складають фракції проросійської орієнтації, не тільки не здатна забезпечити рух української нації до процвітання, але й несе загрозу суверенітетові і територіальній цілісності країни", - говориться в декларації.

У зв'язку з цим ОУН вимагає від уряду забезпечити реалізацію положень, зафіксованих в Універсалі національної єдності, зокрема, що стосуються європейської і євроатлантичної інтеграції, унітарності державного ладу України і гарантування використання української мови на всій території країни.

У той же час ОУН заявила про свою готовність негайно приступити до формування єдиного націоналістичного руху, тому що, на думку учасників з'їзду, "запорукою необоротності курсу на утвердження в Україні принципів національної державності може стати консолідація державних, у першу чергу, націоналістичних партій і організацій, здатних реально протистояти антиукраїнським і антидержавним проявам у парламенті, уряді та за їх межами".

Організація хоче заборонити комуністів і навчити чиновників державної мови. На порядку денному стояли також питання державного визнання воїнів Організації українських націоналістів і Української повстанської армії, участі в майбутніх парламентських і президентських виборах і вироблення спільної позиції щодо останніх політичних подій в Україні.

У прийнятій декларації також закріплена вимога про негайне виведення з території України Чорноморського флоту Російської Федерації.

Крім того, учасники з'їзду прийняли резолюцію "Про партнерство України з НАТО", у якій заявили про намір підтримати курс президента України Віктора Ющенка на інтеграцію в Альянс і реформування збройних сил згідно з євростандартами.

Українські націоналісти також називають членство України в НАТО "основною умовою зняття існуючої загрози суверенітетові і територіальній цілісності України, гарантією її подальшого розвитку й інтеграції в європейські структури".

У роботі з'їзду, що пройшов у Києві в суботу-неділю, взяли участь 175 делегатів із усіх регіонів України, а також близько 40 гостей і запрошених від українських організацій Росії, Канади, США, Німеччині і Франції, представники УПЦ (Київського патріархату) і Української греко-католицької церкви.

За матеріалами "Української правди", 5 каналу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.