Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США масово гинуть бджоли

Невідоме 11781 перегляд

Опубліковано - 21.05.2009 15:40 | Всі новини | Версія для друку

У США масово гинуть бджоли
У США масово гинуть бджоли
У США майже 29% бджолиних роїв не перенесли перезимівлю, що може загрожувати розоренням багатьом бджолиним господарствам країни.

До зрозумілих причин загибелі бджіл фахівці відносять появу азіатського кліща-вампіра, а також поширення нових грибкових інфекцій.

Однак не цілком зрозумілим фактором залишається синдром розпаду бджолиних колоній, при якому робочі бджоли розлітаються, залишаючи матку і потомство напризволяще.

Нагадаємо, у травні 2008 року повідомлялося про те, що популяція цих комах у США починаючи з 2007 року скоротилася на 36,1%. За словами експертів, причиною такого різкого скорочення кількості бджіл стала нова хвороба, яка отримала назву Колапс бджолиної колонії (colony collapse disorder).

Хвороба практично ніяк не виявляється, але в один день бджоляр виявляє майже порожній вулик. Усі дорослі робочі бджоли розлітаються, залишаючи своє потомство, що абсолютно неможливо в будь-якій іншій ситуації. Також у вулику буде мед і бджолиний пилок, які, при відсутності бджіл, ніхто з інших комах довгий час не забирає.

Від “Аратти”: Слід зазначити, що загадкова поведінка бджол, яка спричиняє їхню загибель, спостерегається у Європі і США із минулого року.

Наразі вчені так і не змогли дати однозначної відповіді на причини такого явища.

Як гіпотеза називалося застосування нового покоління отрутохімікатів для захисту рослин, які, за нез'ясованих причин якось впливають на бджіл і ті втрачають орієнтацію чи мотивацію своєї природної поведінки.

За іншою гіпотезою - масову загибель бджіл викликає застосування генномодифікованих рослин, які не сприймаються бджолами, а відтак, комахи не мають де взяти їжі для себе та інших бджіл і гинуть від голоду.

За ще однією гіпотезою, на бджіл впливає випроміновання від стільникового зв'язку, яке "забиває" бджолині канали комункації та руйнують їх, спричиняючи хворобу й втрату здатності орієнтуватися у просторі.

Тим не менше, проблема із кожним роком стає гострішою, адже бджоли у життя людства відіграють надто важливу роль. Це не тільки мед та ціла низка медичних препаратів, які виробляються із продуктів бджольництва.

Це - важлива функція опилювання культурних рослин, без якої немоливе існування цілих галузей сільського господарства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.