Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Земля віддаляється від Сонця на 15 сантиметрів на рік

Невідоме 9741 перегляд

Опубліковано - 3.06.2009 02:26 | Всі новини | Версія для друку

Земля віддаляється від Сонця на 15 сантиметрів на рік
Земля віддаляється від Сонця на 15 сантиметрів на рік
Японські астрономи прийшли до висновку, що Земля поступово віддаляється від Сонця через приливну взаємодію між планетою та зіркою.

Стаття дослідників з'явиться в журналі Astronomy and Astrophysics, а її короткий виклад наводить видання Sky and Telescope. Препринт роботи доступний на сайті arXiv.org.

До цього часу фахівці в галузі астрономії не могли пояснити, феномен віддалення Землі від Сонця. Згідно з однією із гіпотез, це відбувається через втрати зіркою маси в результаті викидів і сонячного вітру, а також через дію загадкової темної матерії.

Японські ж дослідники пояснюють цей процес звичайною гравітаційною взаємодією.

Відомо, що в неоднорідному гравітаційному полі протяжні тіла відчувають так звану приливну взаємодію з боку поля, яке їх деформує. Саме цим пояснюються припливи і відливи, що викликаються приливною дією Місяця на Землю. Маса Сонця приблизно в 3,2 x105 разів більше, ніж маса Землі, однак остання все одно надає відчутний приливний вплив на світило.

Розрахунки вчених показують, що в результаті період оберту навколо власної осі Сонця поступово зменшується на три мілісекунди за 100 років, а Земля поступово віддаляється. Схожим чином Місяць щорічно подовжує період власного обертання Землі на 0,000017 секунди, віддаляючись від нашої планети на чотири сантиметри.

Середня відстань від Землі до Сонця є важливим астрономічним параметром, який носить назву астрономічної одиниці. Згідно з найсучаснішим даними, одна астрономічна одиниця дорівнює 149597870,696 кілометра. У 2004 році російські астрономи Григорій Красинський і Віктор Брумберг встановили, що щорічно Земля віддаляється від Сонця в середньому на 15 сантиметрів.

Раніше група дослідників з Китаю, Німеччини, США виявила, що Земля піддається бомбардуванню електронів високих енергій з боку розташованого близько до Сонячної системи таємничого об'єкта, який можливо, складається з темної матерії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.