Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З початку року число туристів у Криму скоротилося на 13%, у Туреччині - на 20%

Туризм 9905 переглядів

Опубліковано - 13.10.2009 00:29 | Всі новини | Версія для друку

З початку року число туристів у Криму скоротилося на 13%, у Туреччині - на 20%
З початку року число туристів у Криму скоротилося на 13%, у Туреччині - на 20%
Крим не скористався повною мірою можливістю залучення туристів, які традиційно відпочивають за кордоном.

Крим втрачає свою популярність - цього року його курорти відвідали на 13% менше туристів, ніж минулого, пише Коммерсантъ-Україна у статті “Криму дали відпочити”.

Утім, зазначає видання, в Туреччині цього року побували на 20% менше осіб, що стало найгіршим показником за останні три роки.

Так, за рахунок подорожчання зарубіжних курортів Крим міг поліпшити показники, але місцеві здравниці перестрахувалися, прив'язавши ціни до курсу долара, говорять туроператори.

Також газета пише, що в 2008 році падіння було незначним - всього 1,5%. Ще більше знизився обсяг організованого туризму - у здравницях відпочили 922,8 тис. осіб (-17,6%). Зниження туристичного потоку до Криму виявилося менш значним, ніж у середньому по ринку. Загальне падіння в сегменті внутрішнього туризму склало 30-40%, говорить президент Асоціації лідерів турбізнесу України Тарас Демура.

А число туристів, що обрали такий популярний напрям, як Туреччина, у січні-липні зменшилося на 22,16%, що є найгіршим показником за останні три роки.

"На цьому фоні падіння в Криму некритичне. Скептики чекали на зниження турпотоку до АРК на 40-50%", - зазначає директор з туризму “Пан Юкрейн” Олена Шаповалова.

Крім того, в Мінкультури розповіли, що цього року до Криму приїхали більше російських туристів, ніж минулого.

"З розмов з туроператорами й інформації баз розміщення ми знаємо, що росіян стало більше", - повідомила перший заступник міністра Марина Слєсарева. За її словами, це викликано зростанням цін на краснодарських курортах. Окрім того, цього року кримські туроператори активніше рекламувалися в РФ.

У той же час, на думку туроператорів, Крим не скористався повною мірою можливістю залучення туристів, які традиційно відпочивають за кордоном.

"Оператори розраховували, що, якщо у зв'язку з кризою турист не поїде за кордон, він поїде до Криму, але цього не відбулося", - говорить Шаповалова. Кримські готелі виставили дуже високі ціни, пояснює глава Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха.

За його словами, оператори рекомендували здравницям понизити вартість розміщення на 15-20%, проте вони цього не зробили: "Деякі залишили ціни на рівні минулого року, а частина - прив'язали до курсу долара".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.