Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Конституційний Суд визнав неконституційними положення закону про вибори гаранта

Вибори-2010 9091 перегляд

Опубліковано - 20.10.2009 16:48 | Всі новини | Версія для друку

Конституційний Суд визнав неконституційними положення закону про вибори гаранта
Конституційний Суд визнав неконституційними положення закону про вибори гаранта
Конституційний Суд визнав такими, що не відповідають Основному закону, п’ять положень Закону “Про вибори Президента України” у редакції, прийнятій Верховною Радою 21 серпня 2009 року.

Текст відповідного рішення КС від 19 жовтня оприлюднив на сьогоднішньому засіданні голова Конституційного Суду Андрій Стрижак.

Зокрема, КС визнав неконституційним положення щодо обов’язкового перебування громадян України на консульському обліку для того, щоб брати участь у голосуванні.

Також КС визнав неконституційним положення щодо обов’язкового проживання кандидата на посаду члена виборчої комісії на відповідній території.

Крім того, неконституційним, згідно з рішенням КС, є положення щодо неможливості оскарження в судовому порядку протоколів, складених виборчими дільницями.

На думку КС, не відповідає Основному закону і положення, що позови щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів виборчого процесу, не розглянуті судом протягом двох днів з часу закінчення голосування на виборчих дільницях, залишаються без розгляду.

Також КС вважає, що неконституційною є заборона на здійснення судом повноважень щодо забезпечення позову у спорах, які стосуються призначення, підготовки і проведення виборів Президента.

Водночас суд визнав конституційним скасування інституту відкріпних посвідчень.

Конституційний Суд припинив провадження у справі стосовно перевірки на відповідність Конституції положень, які стосувались питання скорочення до двох днів строків вирішення судами адміністративних справ щодо оскарження рішень дій або бездіяльності виборчих комісій, членів комісій. Також провадження припинено в частині віднесення виключно до компетенції ЦВК питання про скасування реєстрації кандидата на пост Президента України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.