Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Америка згадує події 11 вересня

Суспільне життя 11969 переглядів

Опубліковано - 11.09.2006 10:43 | Всі новини | Версія для друку

Обличчя демона, яке виникло під час вибуху 11 вересня.
Обличчя демона, яке виникло під час вибуху 11 вересня.
Президент США Джордж Буш і його дружина вшанували в Нью-Йорку пам’ять численних жертв терористичних атак, які сталися п’ять років тому і стали найбільшими в історії країни.

У неділю, у переддень 11 вересня, на "нульовій відмітці " американці віддавали данину пам’яті жертвам терористичних атак 2001 року.

"Нульова відмітка" - те саме місце в Нью-Йорку, де стояли вежі-близнюки Міжнародного торгового центру. Зараз тут поставлено навіс і металева огорожа, яка оточує воронку цих хмарочосів. Сьогодні серед металевих стрижнів букети живих квітів.

На місці, де до трагедії здіймалися хмарочоси Всесвітнього торгового центру (ВТЦ), глава Білого дому і його дружина Лора поклав два вінки. Серед присутніх на церемонії були губернатор штату Нью-Йорк Джордж Патакі, мер міста Майкл Блумберг і його попередник на цій посаді Рудольф Джуліані.

Потім сім’я Бушей була присутня на месі в найближчій каплиці, розмовляла з родичами загиблих. Президент, зокрема, заявив: "Клянуся, що ніколи не забуду уроки 11 вересня".

Очікується, що Буш виступить у понеділок ввечері з промовою.

Траурні церемонії в Нью-Йорку почнуться з хвилини мовчання о 08:46 за місцевим часом (15:46 по київському), коли п’ять років тому в один із хмарочосів Всесвітнього торгового центру урізався перший з викрадених терористами літаків.

На місці, де стояли вежі-"близнюки", буде зачитано список, у якому імена 2749 загиблих під уламками цих будинків.

Цього року список зачитають чоловік і жінка і близькі друзі жертв терактів. Кожний з них вимовить 14 імен, а потім передасть слово наступному.

Усього в церемонії візьмуть участь 200 людей . Читання буде ще три рази перервано хвилинами мовчання - у пам’ять про моменти, коли удар ,був нанесений другому хмарочосу, а потім палаючі вежі одна за іншою впали додолу.

В усіх храмах Нью-Йорка пройдуть служби в пам’ять про загиблим у результаті терактів 11 вересня 2001 року. Ввечері після заходу сонця в небо зметнуться два промені прожекторів, символізуючи загиблі хмарочоси

За офіційними даними, п’ять років тому в результаті терактів загинуло 2973 чоловік, з них 2749 - у результаті зіткнення двох пасажирських літаків з вежами-близнюками ВТЦ.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.