Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зима - стихійне лихо

Стихія 8537 переглядів

Опубліковано - 21.12.2009 13:07 | Всі новини | Версія для друку

Виїзд на трасу Херсон-Миколаїв. Фото - Юрій Романенко, www.avto-city.com.ua
Виїзд на трасу Херсон-Миколаїв. Фото - Юрій Романенко, www.avto-city.com.ua
Станом на ранок 21 грудня покриття на автомобільних дорогах державного значення у більшості областей залишається засніженим.

Про цеповідомила прес-служба Мінтрансу.

За даними міністерства, у Луганській та Миколаївській областях ускладнений проїзд транспорту на автодорогах місцевого значення.

На дорогах державного значення представниками ДАІ частково обмежено рух транспортних засобів - рух організовано у реверсному порядку.

В Одеській області ускладнений проїзд на автодорогах державного значення. На автомобільній дорозі М-05 Київ – Одеса проїзд забезпечено.

Як запевнили в прес-службі, для усунення наслідків стихії задіяно 2034 одиниць техніки та 3230 робітників.

У зв’язку із складними метеорологічними умовами відбуваються затримки у русі поїздів. Так, затримано 28 пасажирських та вантажних поїздів. Крім того, не працюють аеропорти у містах Северодонецьк та Миколаїв.

Також не працює порт Білгород-Дністровський. З обмеженням працюють порти Іллічівськ, Одеса, Скадовськ, «Южний».

У Луганську режим надзвичайної ситуації не знято. Комунальні служби готуються до ліквідації наслідків ожеледиці.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив перший заступник міського голови Маноліс Пілавов.

Пілавов відзначив, що прогноз синоптиків «невтішний» У другій половині дня в місті очікується зниження температури до -18,-12 градусів морозу. Враховуючи, що зараз на вулиці плюсова температура, місцями йде дощ, у місті буде сильна ожеледь.

За словами Пілавова, в Луганську достатньо суміші солі для посипання і техніки для ліквідації наслідків ожеледиці. Проте можуть бути об’єктивні чинники, які можуть перешкодити роботі комунальників.

«У нас всього вистачає і, якщо оперативно, якщо не заважатимуть легкові автомобілі, то ми впродовж години повністю накриваємо місто, - відзначив він. - Нам сьогодні складніше боротися із сніговими заметами. Що стосується ожеледі, ми пораємося набагато швидше».

Перший заступник міського голови пояснив, що ефективність суміші для посипання сильно знижується при температурі -6 градусів, а при температурі -8 градусів її ефективність зводиться практично до нуля.

Пілавов звернувся до водіїв, щоб вони без крайньої потреби не здійснювали поїздок, щоб не заважати роботі комунальної техніки, як це було на вихідних. «Я б хотів звернутися до наших городян і до керівників підприємств особливо, що надзвичайна ситуація стосується всіх, аж до пересічного громадянина, який винен біля свого будинку стежину, щоб можна було вийти в той же магазин», - підкреслив Пілавов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Донецьк і Луганськ оголосили про надзвичайну ситуацію в місті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.